Milkshake med blåbär blåbärsmilkshake

Milkshake med blåbär. Blåbärsmilkshake blir också gott med hallon eller banan.

Använd gärna frysta blåbär så blir shaken kall och krämig. Eller mixa med 3-4 isbitar i milkshaken.

Milkshaken kan garneras med vispad grädde eller glass på toppen och ev. några färska blåbär eller frukt.

2 stora glas milkshake med blåbär

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 4 min

Ingredienser

  • 2 dl blåbär (färska eller djupfrysta)
  • 4 dl mjölk, standard
  • 0,5 liter vaniljglass
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk socker (valfritt)

Tillagning

  1. Rensa och skölj färska blåbär.
  2. Milkshake med mixer: mixa alla ingredienser i en mixer eller matberedare. Stavmixer funkar också bra att mixa milkshaken med förslagsvis i en hög och smal kanna.
  3. Milkshake utan mixer: Mosa blåbären med en gaffel. Tillsätt socker, sedan glass och sist mjölk. Vispa ihop till en jämn milkshake.
E-mail
Medel: 3.6 (5 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-30

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga ett paket färsk gnocchi

Färsk gnocchi går lätt och snabbt att laga. Prova en vegetarisk variant fin Portabello-svamp i krämig sås eller laga med torsk eller pancetta (fläsk) och spenat. Med filmer!

Läs mer

Recept

Prova en pokebowl

Laga en pokebowl till middag och ta resterna till matlådan. En skål med ris, grönsaker och smaker från Japan och Hawaii. Kan varieras med det du gillar. Blir vegetarisk med tofu. Med film!

Läs mer

Recept

Laga en smarrig lasagne

Hemlagad lasagne är mångas favorit - inte bara katten Gustafs. Glöm köpe-lasagne och laga egen istället.

Läs mer

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kycklingfilé, kyckling i ugnen eller helstekt kyckling; kyckling på spett, i grytor, pajer och soppor.

Läs mer