Blåbärsmilkshake
En läskande och kall smaskig blåbärsmilkshake med färska eller frysta blåbär, vaniljglass och mjölk.
Tillagning
- Rensa och skölj färska blåbär.
- I MIXER: Mixa alla ingredienser i en mixer eller matberedare. Stavmixer funkar också bra att mixa milkshaken med förslagsvis i en hög och smal kanna.
- UTAN MIXER: Mosa blåbären med en gaffel. Tillsätt och mosa med glass. Rör i mjölken till en jämn milkshake.
Tips
- Godast blir shaken med svenska fina blåbär. Funkar utmärkt med frysta blåbär så blir shaken extra kall. Eller mixa med 3-4 isbitar i milkshaken.
- Milkshaken kan garneras med vispad grädde eller glass på toppen och gärna några färska blåbär.
Varianter
- Du kan göra en vegan variant med vego-mjölk som mandelmjölk, sojamjölk eller havremjölk samt även byta vanlig vaniljglass mot sojaglass med vanilj.
- Tillsätt matyoghurt istället för glass för en smoothievariant.
- Tillsätt andra ingredienser som en banan, bär som hallon, jordgubbar eller smultron. Eller fryst eller färsk mango.
Val av vaniljglass
Välj en god fin vaniljglass. Förslag är vaniljglass från Siaglass eller Ottoglass som funkar utmärkt som prisvärt alternativ. Finare vaniljglass från hantverksmässig glasstillverkare blir mycket god shake såklart. Du kan även göra egen vaniljglass.
Sorbet som citronsorbet, melonsorbet, hallonsorbet, jordgubbsorbet, mangosorbet passar också i smak med blåbären.
Uppskattat näringsvärde per portion: 168 kcal