Bananmilkshake med kaffe

Introduktion och förberedelse

Bananmilkshake med kaffe av mixad banan, kaffe, mjölk, socker, vaniljglass och vaniljsocker - toppad med lite glass eller löst vispad grädde. God och smaskig - nästan som en dessert. Med några isbitar i så blir den riktigt kall.

Festligt och gott toppad med två små kular vaniljglass eller löst vispad grädde. Annan glass funkar med som chokladglass, karamell eller cookie dough. Man kan garnera med strössel eller kaffepulver.

Istället för kaffepulver kan du ta varsin kall espresso eller 4 msk starkt kaffe.

2 glas banan milkshake med kaffe

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 1 banan, gärna krav-banan
  • 3 dl mjölk
  • 1 msk socker
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 4 isbitar
  • 2 kulor vaniljglass
  • 1 tsk kaffepulver eller 2 koppar kall espresso
  • 2 små kulor vaniljglass eller 4 msk löst vispad grädde (valfritt till garnering)

Tillagning

  1. Skala och skiva banan och lägg i en mixer.
  2. Tillsätt socker, vaniljsocker samt kaffe, isbitar, vaniljglass och mjölk. Mixa ihop till en jämn milkshake. Stavmixer funkar också bra.
  3. Häll upp i höga glas och servera.
  4. Toppa med varsin kula glass eller några skedar löst vispad grädde om du vill.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-30

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.