Hallonmilkshake

En god milkshake med hallon, vaniljglass, mjölk och lite socker. Du kan använda färska hallon; eller ta frysta hallon och mixa direkt i milkshaken.

Mixa med några isbitar i milkshaken så blir den riktigt kall och god. Milkshaken kan garneras med mer glass, vispad grädde på toppen och/eller några färska hallon eller blåbär på toppen.

Varianter:

Hallonmilkschaken kan även varieras och blandas med tärnad kiwi, mango (som även finns fryst och tärnad), blåbär och/eller banan.

Vegan hallonmilkshake:

Mixa med mandelmjölk, havremjölk, sojamjölk eller rismjölk; Oatly Ikaffe är fyllig och god. Sojaglass med vanilj blir jättegott i också istället för vanlig vaniljglass.

Inga färska eller frysta hallon?

Som en god nödvariant kan man ta några msk hallonsylt (skippa då det extra sockret). Eller hallonglass.

2 glas hallonmilkshake

 • Förberedelse: 2 min
 • Tillagning: 2 min
 • Klart på: 4 min

Ingredienser

 • 10 hallon, färska eller frysta
 • 0,5 liter vaniljglass
 • 3 dl mjölk, standard
 • 2 tsk socker
 • 0,5 tsk vaniljsocker (valfritt)
 • 5 isbitar (valfritt)

Tillagning

 1. Milkshake med mixer: mixa alla ingredienser i en mixer eller matberedare. Stavmixer funkar också bra att mixa milkshaken med.
 2. Milkshake utan mixer: Mosa hallonen med sockret samt glass med en gaffel. Tillsätt och rör ut mjölken. Vispa ihop till en jämn milkshake. Tillsätt is om du vill. Krossa gärna isbitarna innan.
E-mail
Medel: 4 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-30

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept