Hallonmilkshake

En god milkshake med hallon, vaniljglass, mjölk och lite socker. Du kan använda färska hallon; eller ta frysta hallon och mixa direkt i milkshaken.

Mixa med några isbitar i milkshaken så blir den riktigt kall och god. Milkshaken kan garneras med mer glass, vispad grädde på toppen och/eller några färska hallon eller blåbär på toppen.

Varianter: 

Hallonmilkschaken kan även varieras och blandas med tärnad kiwi, mango (som även finns fryst och tärnad), blåbär och/eller banan.

Vegan hallonmilkshake:

Mixa med mandelmjölk, havremjölk, sojamjölk eller rismjölk; Oatly Ikaffe är fyllig och god. Sojaglass med vanilj blir jättegott i också istället för vanlig vaniljglass.

Inga färska eller frysta hallon?

Som en god nödvariant kan man ta några msk hallonsylt (skippa då det extra sockret). Eller hallonglass. 

2 glas hallonmilkshake

 • Förberedelse: 2 min
 • Tillagning: 2 min
 • Klart på: 4 min

Ingredienser

 • 10 hallon, färska eller frysta
 • 0,5 liter vaniljglass
 • 3 dl mjölk, standard
 • 2 tsk socker
 • 0,5 tsk vaniljsocker (valfritt)
 • 5 isbitar (valfritt)

Tillagning

 1. Milkshake med mixer: mixa alla ingredienser i en mixer eller matberedare. Stavmixer funkar också bra att mixa milkshaken med.
 2. Milkshake utan mixer: Mosa hallonen med sockret samt glass med en gaffel. Tillsätt och rör ut mjölken. Vispa ihop till en jämn milkshake. Tillsätt is om du vill. Krossa gärna isbitarna innan.
E-mail
Medel: 4 (3 röster)

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock, matskribent och fotograf. Jag har provlagat, skrivit och fotat recepten här sedan 2003. Jag har 25 års erfarenhet av matlagning, medlem i matskribenters förening och är högskoleutbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt en WSET Advanced Certificate utbildning i vin och drycker. Läs mer.

Om du lagar något recept så ta gärna en bild och hashtagga #receptfavoriter. Vore kul att se det du lagat på Instagram och Facebook. Hitta mig på #receptfavoriter

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färspotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med. 

Läs mer

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer