Hallonmilkshake

Introduktion och förberedelse för tillagning

En god milkshake med hallon, vaniljglass, mjölk och lite socker. Du kan använda färska hallon; eller ta frysta hallon och mixa direkt i milkshaken.

Mixa med några isbitar i milkshaken så blir den riktigt kall och god. Milkshaken kan garneras med mer glass, vispad grädde på toppen och/eller några färska hallon eller blåbär på toppen.

Varianter:

Hallonmilkschaken kan även varieras och blandas med tärnad kiwi, mango (som även finns fryst och tärnad), blåbär och/eller banan.

Vegan hallonmilkshake:

Mixa med mandelmjölk, havremjölk, sojamjölk eller rismjölk; Oatly Ikaffe är fyllig och god. Sojaglass med vanilj blir jättegott i också istället för vanlig vaniljglass.

Inga färska eller frysta hallon?

Som en god nödvariant kan man ta några msk hallonsylt (skippa då det extra sockret). Eller hallonglass.

2 glas hallonmilkshake

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 4 min

Ingredienser

  • 10 hallon, färska eller frysta
  • 0,5 liter vaniljglass
  • 3 dl mjölk, standard
  • 2 tsk socker
  • 0,5 tsk vaniljsocker (valfritt)
  • 5 isbitar (valfritt)

Tillagning

  1. Milkshake med mixer: mixa alla ingredienser i en mixer eller matberedare. Stavmixer funkar också bra att mixa milkshaken med.
  2. Milkshake utan mixer: Mosa hallonen med sockret samt glass med en gaffel. Tillsätt och rör ut mjölken. Vispa ihop till en jämn milkshake. Tillsätt is om du vill. Krossa gärna isbitarna innan.
E-mail
Medel: 4 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-30

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.