Hallonmilkshake

En god milkshake med hallon, vaniljglass, mjölk och lite socker.

Du kan använda färska hallon; eller ta frysta hallon och mixa direkt i milkshaken.

2 glas hallonmilkshake

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 4 min

Ingredienser

  • 10 hallon, färska eller frysta
  • 0,5 liter vaniljglass
  • 3 dl mjölk, standard
  • 2 tsk socker
  • 0,5 tsk vaniljsocker (valfritt)
  • 5 isbitar (valfritt)

Tillagning

  1. Milkshake med mixer: mixa alla ingredienser i en mixer eller matberedare. Stavmixer funkar också bra att mixa milkshaken med.
  2. Milkshake utan mixer: Mosa hallonen med sockret samt glass med en gaffel. Tillsätt och rör ut mjölken. Vispa ihop till en jämn milkshake. Tillsätt is om du vill. Krossa gärna isbitarna innan.

Garnering

Milkshaken kan garneras med mer glass, vispad grädde på toppen och/eller några färska hallon eller blåbär på toppen.

Varianter

  • Mixa med några isbitar i milkshaken så blir den riktigt kall och god.
  • Hallonmilkschaken kan även varieras och blandas med tärnad kiwi, mango (som även finns fryst och tärnad), blåbär och/eller banan.
  • Som en god nödvariant kan man ta några msk hallonsylt (skippa då det extra sockret). Eller hallonglass.

Vegan hallonmilkshake

Mixa med mandelmjölk, havremjölk, sojamjölk eller rismjölk; Oatly Ikaffe är fyllig och god.

Sojaglass med vanilj blir jättegott i också istället för vanlig vaniljglass.

E-mail
Medel: 3.6 (5 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 165 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-12-21