Hallonmilkshake

En god milkshake med hallon, vaniljglass, mjölk och lite socker. Du kan använda färska hallon; eller ta frysta hallon och mixa direkt i milkshaken.

Mixa med några isbitar i milkshaken så blir den riktigt kall och god. Milkshaken kan garneras med mer glass, vispad grädde på toppen och/eller några färska hallon eller blåbär på toppen.

Varianter:

Hallonmilkschaken kan även varieras och blandas med tärnad kiwi, mango (som även finns fryst och tärnad), blåbär och/eller banan.

Vegan hallonmilkshake:

Mixa med mandelmjölk, havremjölk, sojamjölk eller rismjölk; Oatly Ikaffe är fyllig och god. Sojaglass med vanilj blir jättegott i också istället för vanlig vaniljglass.

Inga färska eller frysta hallon?

Som en god nödvariant kan man ta några msk hallonsylt (skippa då det extra sockret). Eller hallonglass.

2 glas hallonmilkshake

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 4 min

Ingredienser

  • 10 hallon, färska eller frysta
  • 0,5 liter vaniljglass
  • 3 dl mjölk, standard
  • 2 tsk socker
  • 0,5 tsk vaniljsocker (valfritt)
  • 5 isbitar (valfritt)

Tillagning

  1. Milkshake med mixer: mixa alla ingredienser i en mixer eller matberedare. Stavmixer funkar också bra att mixa milkshaken med.
  2. Milkshake utan mixer: Mosa hallonen med sockret samt glass med en gaffel. Tillsätt och rör ut mjölken. Vispa ihop till en jämn milkshake. Tillsätt is om du vill. Krossa gärna isbitarna innan.
E-mail
Medel: 4 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-30

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock, matskribent och fotograf. Jag har provlagat, skrivit och fotat recepten här sedan 2003. Jag har 25 års erfarenhet av matlagning, medlem i matskribenters förening och är högskoleutbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt en WSET Advanced Certificate i vin och drycker. Läs mer.

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör.

Läs mer

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kycklingfilé, kyckling i ugnen eller helstekt kyckling; kyckling på spett, i grytor, pajer och soppor.

Läs mer