Bananmilkshake med ingefära och kanel

Bananmilkshake med ingefära och kanel. Hemgjord banan milkshake med god smak från mald kanel och mald ingefära.

En god och ganska nyttig bananmilkshake.

2 glas banan milkshake med ingefära och kanel

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 6 min

Ingredienser

  • 1 banan, gärna krav-banan
  • 3 dl mjölk, vanlig eller kall sojamjölk.
  • 1 msk socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk kanel
  • 0,5 tsk ingefära
  • 0,5 liter vaniljglass

Tillagning

  1. Skala och skiva banan i en skål.
  2. Mosa bananen med en gaffel. Tillsätt först socker, kanel och ingefära. Mosa ihop med glass och sedan mjölk.
  3. Vispa ihop till en jämn milkshake.
  4. Eller använd en mixer eller matberedare och mixa banan, glass, mjölk, kanel, ingefära och socker. Stavmixer funkar också bra.

Tips

  • Mixa eller krossa gärna 4-5 isbitar i milkshaken så blir den riktigt kall och god.
  • Tillsätt eller toppa ev. milkshaken med några msk vaniljglass om du vill ha en sötare shake.
  • Milkshaken kan även garneras med vispad grädde på toppen och några färska bär eller frukt.
E-mail
Medel: 4.6 (5 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 188 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2024-02-04