Bananmilkshake med ingefära och kanel

Introduktion och förberedelse

Bananmilkshake med ingefära och kanel. Hemgjord banan milkshake med god smak från mald kanel och mald ingefära.

Mixa eller krossa gärna 4-5 isbitar i milkshaken så blir den riktigt kall och god.

En god och ganska nyttig bananmilkshake.

Tillsätt eller toppa ev. milkshaken med några msk vaniljglass om du vill ha en sötare shake.

Mixa med eller krossa gärna 4-5 isbitar i milkshaken så blir den riktigt kall och god.

Milkshaken kan garneras med vispad grädde på toppen och några färska bär eller frukt.

2 glas banan milkshake med ingefära och kanel

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 6 min

Ingredienser

  • 1 banan, gärna krav-banan
  • 3 dl mjölk, vanlig eller kall sojamjölk.
  • 1 msk socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk kanel
  • 0,5 tsk ingefära

Tillagning

  1. Skala och skiva banan i en skål.
  2. Mosa bananen med en gaffel. Tillsätt först socker, kanel och ingefära. Mosa ihop med glass och sedan mjölk.
  3. Vispa ihop till en jämn milkshake.
  4. Eller använd en mixer eller matberedare och mixa banan, mjölk, kanel, ingefära och socker. Stavmixer funkar också bra.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-03-04

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.