Martini Bianco med passionsfrukt och persika
Introduktion och förberedelse
Bjud på en läskande cocktail med Martini Bianco, passionsfrukt- och persikopuré toppad med italiensk mousserande prosecco.
Serveringsförslag
- Passar att servera hela dagen men speciellt innan maten som aperitif.
- Servera gärna i kylda martiniglas. Ställ dem i frysen eller kylen 10 minuter innan.
- Drinken är god att servera med rostade pekannötter eller andra rostade nötter till.
- Kan garneras med en klyfta färsk persika och/eller halva passionsfrukt.
Tips
- Du behöver en shaker, drinkmått och isbitar.
- Jag tog färdigblandad passionsfrukt- och persikopuré som säljs på barnmatshyllan. Dessa puréer passar utmärkt att blanda drinkar med. Du kan även ta annan persiko- eller passionsfruktspuré. Blir även gott med enbart persikopuré eller passionsfruktspuré.
- Du kan blanda upp till fyra drinkar på en gång i samma shaker.
Varianter
- Vill du ha en starkare drink kan du ersätta 2 cl martini med 2 cl gin.
- Du kan byta prosecco mot annat mousserande vin som champagne, cava eller liknande.
Tillagning
- Se till att ingredienserna är kylda.
- Mät upp ingredienser i en shaker med ca 6 isbitar.
- Skaka ca 15 sekunder.
- Sila upp i martiniglas. Toppa med proseccon.
Uppskattat näringsvärde per portion: 96 kcal