Marinerade kronärtskockor med parmaskinka

Introduktion och förberedelse

Mumsbitar av marinerade kronärtskockor rullade med parmaskinka och basilika ihopsatta med tandpetare.

Serveringsförslag

Goda som tilltugg och aptitretare samt passar till cocktails, bål, vitt vin eller mousserande vin som Cava eller Champagne.

Framförhållning

Anledningen till den långa tillagningstiden är att kronärtskockorna blir godast om de får marinera över natten. Det är dock valfritt och det blir gott även utan lång marinering.

Varianter

  • Istället för parmaskinka kan du ta annan fin lufttorkad skinka som som prosciutto eller cullatello osv.
  • Du kan variera och fylla några med mozzarellaost och melon.
  • Vill du ha större bitar som passar till buffé - kan du ta halva kronärtskocksbottnar och linda med hela skivor parmaskinka.

16 tilltugg med kronärtskockor, 4-8 portioner

  • Förberedelse: 10 tim
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 10 tim 10 min

Ingredienser

  • 0,5 burk kronärtskocksbottnar, 4 bottnar
  • 2 msk olivolja
  • 6 blad färsk basilika
  • 1 krm svartpeppar
  • 8 tunna skivor parmaskinka
  • 16 tandpetare

Tillagning

  1. Dela kronärtskocksbottnarna i fyra delar vardera.
  2. Lägg dem i en skål och tillsätt olivolja, hackad basilika och svartpeppar.
  3. Låt marinera övertäckta några timmar - gärna över natten i kylen. De kan också användas direkt.
  4. Servering: dela varje parmaskinkskiva i två delar till 16 stycken skivor.
  5. Linda in varje bit kronärtskocka i skinka. Sätt ihop med en tandpetare och lägg upp på fat samt servera. Kan förberedas och förvaras övertäckt i kylen någon timme innan. Förvara dem dock ej för länge då skinkan oxiderar och smakar mindre gott efter några timmar.
E-mail
Medel: 4 (4 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 118 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-11-30