Marinerade kronärtskockor med parmaskinka

Goda som tilltugg och aptitretare. Marinerade kronärtskockor med parmaskinka passar till cocktails, vitt- eller mousserande vin passar till.

Anledningen till den långa tillagningstiden är marinering över natten. Den är dock valfri och det blir gott även utan lång marinering.

Vill du ha större bitar (ex. till buffé) kan du ta halva kronärtskocksbottnar och linda med hela skivor parmaskinka.

16 marinerade kronärtskockor med parmaskinka

  • Förberedelse: 10 tim
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 10 tim 10 min

Ingredienser

  • 0,5 burk kronärtskocksbottnar, 4 bottnar
  • 2 msk olivolja
  • 6 blad färsk basilika
  • 1 krm svartpeppar
  • 8 tunna skivor parmaskinka
  • 16 tandpetare

Tillagning

  1. Dela kronärtskocksbottnarna i fyra delar vardera.
  2. Lägg dem i en skål och tillsätt olivolja, hackad basilika och svartpeppar.
  3. Låt marinera övertäckta några timmar - gärna över natten i kylen. De kan också användas direkt.
  4. Servering: dela varje parmaskinkskiva i två delar till 16 stycken skivor.
  5. Linda in varje bit kronärtskocka i skinka. Sätt ihop med en tandpetare och lägg upp på fat samt servera. Kan förberedas och förvaras övertäckt i kylen någon timme innan. Förvara dem dock ej för länge då skinkan oxiderar och smakar mindre gott efter några timmar.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer