Lutfiskpudding

Lutfiskpudding är gott med skirat smör och citron. Gott att göra på överbliven lutfisk från julbordet. Bara ordet pudding har fått många barn att springa till skogs. Konstigt nog börjar man ändå gilla sådant man ogillade som barn när man blir vuxen.
Koka 2 dl vanligt ris så får du ca 7 dl kokt ris.

4 portioner lutfiskpudding

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 5 dl rensad, benfri lutfisk
  • 7 dl kokt ris
  • 2 ägg
  • 2 dl grädde
  • 3 dl mjölk
  • 3 krm peppar
  • 6 krm salt
  • 2 msk smör
  • 1 dl ströbröd till formen
  • 50 gram skirat smör
  • 4 citronklyftor

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda samman ris, ägg, grädde och mjölk. Smaka av med salt och peppar.
  3. Plocka lutfisken i mindre bitar och vänd i smeten.
  4. Smörj och bröa en ugnsfast form och häll smeten däri. Strö över lite ströbröd och några små klickar smör.
  5. Baka lutfiskpuddingen i ugnen tills den är fast och har fin färg, cirka 30 minuter.
  6. Servera lutfiskpuddingen med skirat smör och citronklyftor.
E-mail
Medel: 3.5 (2 röster)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer