Lutfiskpudding
Lutfiskpudding är gott med skirat smör och citron.
Tillagning
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Blanda samman ris, ägg, grädde och mjölk. Smaka av med salt och peppar.
- Plocka lutfisken i mindre bitar och vänd i smeten.
- Smörj och bröa en ugnsfast form och häll smeten däri. Strö över lite ströbröd och några små klickar smör.
- Baka lutfiskpuddingen i ugnen tills den är fast och har fin färg, cirka 30 minuter.
- Servera lutfiskpuddingen med skirat smör och citronklyftor.
Serveringsförslag
- Serveras som den är med skirat eller brynt smör samt citronklyftor. Vidare kan man garnera med färsk dill.
- Gott till är även en grönsallad eller tomatsallad.
- Passar som lunch eller middag.
Tips
Gott att göra på överbliven lutfisk från julbordet.
Koka 2 dl vanligt ris så får du ca 7 dl kokt ris. Grundrecept på lutfisk hittar du här.
Välj MSC-märkt lutfisk
Långa som lutfisken görs av är en rödlistad art. Därför ska du bara köpa MSC-märkt eller Krav-märkt lutfisk - kolla på förpackningen.
Uppskattat näringsvärde per portion: 265 kcal