Lakritsdadlar

Introduktion och förberedelse

Rulla dadlar i lakritspulver så får du ett lättlagat gott godis.

Serveringsförslag

  • Lakritsdadlarna passar som godis till vardags, fest, utflykt eller till julbord eller annan buffé.
  • Du behöver tandpetare om du vill sätta i det i dadlarna till servering.

Val av dadlar

  • Dadlar med kärnan kvar skär du ett snitt i och kärnar ur.
  • Det finns extra fina irakiska dadlar om du hittar det.

10 lakritsdadlar, ca 5 portioner

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 7 min

Ingredienser

  • 10 dadlar med eller utan kärna
  • 2 tsk lakritspulver

Tillagning

  1. Kärna ur dadlarna om de ej redan är det genom att skära ett snitt på sidan på dadlarna och ta ur kärnan.
  2. Sprid ut lakritspulver på en tallrik och rulla runt dadlarna i lakritsen.
  3. Sätt i en tandpetare i varje dadel om du vill.
  4. Lakritsdadlarna är klara att servera. Förvara i burk.
E-mail
Medel: 4.3 (6 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 69 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-12-09