Kräftsallad med dill, yoghurt och gurka
Kräftsallad med dill, yoghurt och gurka i en kall sås av matyoghurt, dill och rödlök. En god röra med kräftstjärtar.
Tillagning
- Häll av kräftstjärtarna och lägg i en bunke.
- Skölj och tärna gurkan och tillsätt den.
- Skala och hacka löken och tillsätt den.
- Blanda i yoghurt, hackad dill, vinäger samt olivolja.
- Smaka av med lite salt och vitpeppar. Hit kan du förbereda kräftsalladen och ha i kylen. Ska den stå länge så vänta med att blanda i den tärnade gurkan (som annars mjuknar).
- Skölj salladsbladen.
- Lägg upp salladsblad och kräftsalladen på ett serveringsfat och njut.
Serveringsförslag
- Garnerad med lite finbladig grönsallad runt om.
- Passar till kräftkalaset eller på annan buffé eller sommarlunch med gott bröd eller paj och mer bladsallad. En smal, fräsch och nyttig sallad.
Varianter
Tärnad tomat, avokado, röd- eller gul paprika, kokt potatis passar också i salladen.
Tips
Räkna en 250 grams burk kräftstjärtar i lag till fyra portioner eller motsvarande mängd frysta kräftstjärtar eller från kokta kräftor.
Uppskattat näringsvärde per portion: 285 kcal