Kräftsallad med dill, yoghurt och gurka

Kräftsallad med dill, yoghurt och gurka i en kall sås av matyoghurt, dill och rödlök. Garnerad med lite gröna blad runt om.

En god röra med kräftstjärtar som passar till kräftkalaset eller på annan buffé eller sommarlunch med gott bröd eller paj och mer bladsallad. En smal, fräsch och nyttig sallad.

Tärnad tomat, avokado, röd- eller gul paprika, kokt potatis passar också i salladen.

Räkna en 250 grams burk kräftstjärtar i lag till fyra portioner eller motsvarande mängd frysta kräftstjärtar eller från kokta kräftor.

4 portioner kräftsallad

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 250 gram kräftstjärtar i lag
  • 1,5 dl matyoghurt, turkisk yoghurt
  • 0,5 gurka
  • 3 msk hackad dill
  • 2 msk vinäger
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 rödlök
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 30 gram salladsblad som isbergssallad, grönsallad eller ruccola

Tillagning

  1. Häll av kräftstjärtarna och lägg i en bunke.
  2. Skölj och tärna gurkan och tillsätt den.
  3. Skala och hacka löken och tillsätt den.
  4. Blanda i yoghurt, hackad dill, vinäger samt olivolja.
  5. Smaka av med lite salt och vitpeppar. Hit kan du förbereda kräftsalladen och ha i kylen. Ska den stå länge så vänta med att blanda i den tärnade gurkan (som annars mjuknar).
  6. Skölj salladsbladen.
  7. Lägg upp salladsblad och kräftsalladen på ett serveringsfat och njut.
E-mail
Medel: 4 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-18

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad kock i Marinen, har en Fil.kand i Måltidsvetenskap och ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om om mig.

Cheesecake med pepparkaksbotten

Gör botten till cheesecaken av smulade pepparkakor istället för Digestivekex så passar den till advent, lucia och jul. Här två varianter - en Nobake cheesecake - kallrörd variant och en som bakas i ugnen.

Läs mer

Recept

Skumtoppar på pepparkakor

En variant på skumtoppar som är spritsade på pepparkakor du kan garnera med valfritt strössel. Passar till advent och jul eller när som.

Läs mer

Recept