Kräftsallad med dill, yoghurt och gurka

Kräftsallad med dill, yoghurt och gurka i en kall sås av matyoghurt, dill och rödlök. Garnerad med lite gröna blad runt om.

En god röra med kräftstjärtar som passar till kräftkalaset eller på annan buffé eller sommarlunch med gott bröd eller paj och mer bladsallad. En smal, fräsch och nyttig sallad.

Tärnad tomat, avokado, röd- eller gul paprika, kokt potatis passar också i salladen.

Räkna en 250 grams burk kräftstjärtar i lag till fyra portioner eller motsvarande mängd frysta kräftstjärtar eller från kokta kräftor.

4 portioner kräftsallad

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 250 gram kräftstjärtar i lag
  • 1,5 dl matyoghurt, turkisk yoghurt
  • 0,5 gurka
  • 3 msk hackad dill
  • 2 msk vinäger
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 rödlök
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 30 gram salladsblad som isbergssallad, grönsallad eller ruccola

Tillagning

  1. Häll av kräftstjärtarna och lägg i en bunke.
  2. Skölj och tärna gurkan och tillsätt den.
  3. Skala och hacka löken och tillsätt den.
  4. Blanda i yoghurt, hackad dill, vinäger samt olivolja.
  5. Smaka av med lite salt och vitpeppar. Hit kan du förbereda kräftsalladen och ha i kylen. Ska den stå länge så vänta med att blanda i den tärnade gurkan (som annars mjuknar).
  6. Skölj salladsbladen.
  7. Lägg upp salladsblad och kräftsalladen på ett serveringsfat och njut.
E-mail
Medel: 4 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-18

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.