Kräftsallad med dill, yoghurt och gurka

En god kall röra med kräftstjärtar som passar till kräftkalaset eller på annan buffé eller sommarlunch med gott bröd eller paj och mer bladsallad. En smal, fräsch och nyttig kräftsallad med matyoghurt.

Tärnad tomat, avokado, röd- eller gul paprika, kokt potatis passar också i kräftsalladen.

Räkna en 250 grams burk kräftstjärtar i lag till fyra portioner. 

4 portioner kräftsallad

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 250 gram kräftstjärtar i lag
  • 1,5 dl matyoghurt, turkisk yoghurt
  • 0,5 gurka
  • 3 msk hackad dill
  • 2 msk vinäger
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 rödlök
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 30 gram salladsblad som isbergssallad, grönsallad eller ruccola

Tillagning

  1. Häll av kräftstjärtarna och lägg i en bunke.
  2. Skölj och tärna gurkan och tillsätt den.
  3. Skala och hacka löken och tillsätt den.
  4. Blanda i yoghurt, hackad dill, vinäger samt olivolja.
  5. Smaka av med lite salt och vitpeppar. Hit kan du förbereda kräftsalladen och ha i kylen. Ska den stå länge så vänta med att blanda i den tärnade gurkan (som annars mjuknar).
  6. Skölj salladsbladen.
  7. Lägg upp salladsblad och kräftsalladen på ett serveringsfat och njut.
E-mail
Medel: 4 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

5 orimligt goda avokadomackor

Här är smörgåsarna som du bara måste testa.

Läs mer

Sponsrat

Lingon - skogens röda guld

I skogen kan man ännu hitta lingon. Fram till första frosten brukar man säga att lingonen är fina att plocka. Här hittar du recepten du behöver för lingonsylt, rårörda lingon, lingondricka, lingonparfait med mera.

Läs mer

Blåbärstips

Här hittar du recept och lite intressanta fakta om blåbär - som är ett falskt bär - egentligen är det en liten frukt men vi kallar det ändå bär. Baka blåbärspaj, gör blåbärssylt eller annat gott med vora goda blåbär. 

Läs mer

Färsk svensk majs

Tidig höst är säsong för fin och god svensk söt majs. Enkelt och gott är kokt majskolv med smör, flingsalt och nymalen svartpeppar men det finns även mycker mer man kan laga med god majs - prova majssoppa eller plättar. Dessutom passar majs som tillbehör till det mesta. Och är du trött på burkmajs så passa på nu när majsen är billig att frysa in färsk kokt majs i lagom portionspåsar. 

Läs mer