Kräftsallad med dill, yoghurt och gurka

Introduktion och förberedelse

Kräftsallad med dill, yoghurt och gurka i en kall sås av matyoghurt, dill och rödlök. En god röra med kräftstjärtar.

Serveringsförslag

  • Garnerad med lite finbladig grönsallad runt om.
  • Passar till kräftkalaset eller på annan buffé eller sommarlunch med gott bröd eller paj och mer bladsallad. En smal, fräsch och nyttig sallad.

Varianter

Tärnad tomat, avokado, röd- eller gul paprika, kokt potatis passar också i salladen.

Tips

Räkna en 250 grams burk kräftstjärtar i lag till fyra portioner eller motsvarande mängd frysta kräftstjärtar eller från kokta kräftor.

4 portioner kräftsallad

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 250 gram kräftstjärtar i lag
  • 1,5 dl matyoghurt, turkisk yoghurt
  • 0,5 gurka
  • 3 msk hackad dill
  • 2 msk vinäger
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 rödlök
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 30 gram finbladiga salladsblad, grönsallad eller rucola

Tillagning

  1. Häll av kräftstjärtarna och lägg i en bunke.
  2. Skölj och tärna gurkan och tillsätt den.
  3. Skala och hacka löken och tillsätt den.
  4. Blanda i yoghurt, hackad dill, vinäger samt olivolja.
  5. Smaka av med lite salt och vitpeppar. Hit kan du förbereda kräftsalladen och ha i kylen. Ska den stå länge så vänta med att blanda i den tärnade gurkan (som annars mjuknar).
  6. Skölj salladsbladen.
  7. Lägg upp salladsblad och kräftsalladen på ett serveringsfat och njut.
E-mail
Medel: 3.5 (6 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 285 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-01-29