Kräftsallad med dill, yoghurt och gurka
Introduktion och förberedelse
Kräftsallad med dill, yoghurt och gurka i en kall sås av matyoghurt, dill och rödlök. Garnerad med lite gröna blad runt om.
En god röra med kräftstjärtar som passar till kräftkalaset eller på annan buffé eller sommarlunch med gott bröd eller paj och mer bladsallad. En smal, fräsch och nyttig sallad.
Tärnad tomat, avokado, röd- eller gul paprika, kokt potatis passar också i salladen.
Räkna en 250 grams burk kräftstjärtar i lag till fyra portioner eller motsvarande mängd frysta kräftstjärtar eller från kokta kräftor.
Tillagning
- Häll av kräftstjärtarna och lägg i en bunke.
- Skölj och tärna gurkan och tillsätt den.
- Skala och hacka löken och tillsätt den.
- Blanda i yoghurt, hackad dill, vinäger samt olivolja.
- Smaka av med lite salt och vitpeppar. Hit kan du förbereda kräftsalladen och ha i kylen. Ska den stå länge så vänta med att blanda i den tärnade gurkan (som annars mjuknar).
- Skölj salladsbladen.
- Lägg upp salladsblad och kräftsalladen på ett serveringsfat och njut.