Snittar med skaldjurssallad eller räkröra

En lika klassisk som enkel succé. Snittar med skaldjurssallad eller räkröra kan du förbereda i god tid. Du kan köpa färdig ishavssallad, räksallad eller laga egen räkröra innan. Skär bröden och förbered garnering så går det jättefort att fixa till snittarna när jästerna skriker efter maten. 

Vill du göra dem riktigt lyxiga så skalar du en hel fin räka och garnerar varje snitt med. Vidare kan du göra riktigt fin räkröra för hela slanten med färska handpillade räkor. Garnera med lyxig löjrom eller vanlig ishavsrom. Du kan byta vit formfranska mot finare ljust surdegsbröd eller annat valfritt ljust bröd - skär då lagom små mumsbitar av brödet.  

Här har jag räknat en skiva bröd per person - då får man två trianglar eller två runda snittar per man. 

6 portioner räksnittar

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 200 gram ishavssallad, räksallad eller hemgjord räkröra
  • 6 skivor formfranska
  • 50 gram smör
  • 0,5 citron
  • 20 gram dill (valfritt)

Tillagning

  1. Skär bort kanter på formfranska, dela i två små trianglar eller tryck ut två runda bröd från varje skiva.
  2. Smält smör och pensla bröden. Hit kan du förbereda och förvara i en påse i kylen eller lägg bröden på en långpanna med smörpapper och täck över.
  3. Laga egen räkröra eller använd köpt.
  4. Skiva citron och skär ut små citronklyftor. Skölj dill och plocka små kvistar. Hit kan du förbereda allt och ha det klart i kylen.
  5. Vid servering: Sätt ugnen på 200 grader. Bred ut bröd i långpanna. Rosta lätt bruna och vänd eventuellt. Lägg upp på bricka och toppa med en sked räksallad och garnera med citron och dill.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer