Klar fisksoppa utan grädde
En klar fisksoppa utan grädde med fiskbuljong, torsk och räkor tillsammans med grönsaker som röd och grön paprika, purjolök, rotselleri och potatis smaksatt med fänkål och gräslök.
Koka gärna egen fiskbuljong och använd istället för fiskbuljongtärning och vatten.
Tillagning
- Skala potatis och rotselleri. Skär dem i tärningar cirka 1,5x1,5 cm, skölj dem i ett durkslag och lägg dem i en gryta.
- Skär purjolöken i centimertjocka skivor, skölj ordentligt så du får bort eventuella jordrester och lägg i grytan.
- Ta bort kärnhuset från paprikorna och skär dem i små tärningar eller strimla dem fint. Lägg i grytan.
- Tillsätt olivolja och fräs grönsakerna några minuter under omrörning.
- Tillsätt vatten, buljongtärningar, salt, peppar och fänkål. Koka upp och koka tills potatis och rotselleri är mjuk ca 15 minuter.
- Skär fisken i två centimeter breda strimlor.
- Lägg fisk och räkor i grytan och låt sjuda ytterligare 5 minuter.
- Tillsätt finskuren gräslök precis före servering. Servera gärna med ett syrligt fullkornsbröd och ost.
Uppskattat näringsvärde per portion: 225 kcal