Karamelliserade valnötter

Introduktion och förberedelse

Karamelliserade valnötter blir söta och knapriga. Lätt att göra med valnötter och socker. 

Användning

Varianter

  • Du kan byta valnötter mot andra nötter som mandlar, hasselnötter, cashew, paranötter, jordnötter eller pekannötter. 
  • En variant är att kandera med glykos

Pannacotta med Dulce de Leche, karamelliserade valnötter samt färska hallon. Pannacotta med Dulce de Leche, karamelliserade valnötter samt färska hallon. Smak av gräddig kola från Dulce de Leche, knapriga karamelliserade nötter och syrliga hallon passar mycket bra ihop.

ca 1 dl, garnering till 6 efterrätter eller bakverk; eller en tårta

  • Förberedelse: 25 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 55 min

Ingredienser

  • 50 gram valnötter
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 msk vatten
  • 1 krm flingsalt

Tillagning

  1. Värm en stekpanna och rosta valnötterna någon minut. Lägg över på en skärbräda och låt svalna något. Hacka dem grovt.
  2. Förbered ett bakplåtspapper på en plåt.
  3. Mät upp socker och vatten i en tjockbottnad panna, gjutjärnspanna eller kastrull.
  4. Smält sockret och rör. När det börjar får färg så tar du av det från spisen.
  5. Vänd hastigt runt valnötterna och sprid ut på bakplåtspappret. Strö över flingsalt. Låt svalna helt.
  6. Bryt eller hacka isär något till servering.
  7. Nu kan du använda dina karamelliserade valnötter till det du önskar. Förvara i lufttät burk med lite bakplåtspapper mellan lagren så de ej klibbar ihop.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 34 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-11-16

Tillbehör och liknande recept: