Kålrabbislaw

Introduktion och förberedelse

Kålrabbislaw med fint riven kålrabbi med majonnäs och gräddfil. Som en vanlig coleslaw fast med kålrabbi istället för vitkål.

Smaksatt med lime och socker.

Serveringsförslag

Passar till allt som vanlig coleslaw passar till som grillad kyckling, revbensspjäll, barbeque, burgare och annat grillat.

Kan förberedas

Kan förberedas och lagas några timmar eller dagen innan och ha i kylen. Smidigt om du ska bjuda många på mat och till buffe.

Varianter

  • Du kan ta så mycket socker du önskar.
  • Majonnäs och gräddfil kan bytas eller varieras med crème fraiche, matyoghurt, gräddfil eller Oalty fraiche för en vegan variant.
  • Riven färsk ingefära är också gott i. Lime kan bytas mot citron.
  • Strimlad rödlök, vitkål, morot, rotselleri och fänkål är också gott att blanda ut kålrabbin med.

4 portioner kålrabbislaw

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 450 gram kålrabbi
  • 1 tsk salt
  • 1,5 msk farinsocker eller vanligt socker
  • 1,5 msk limesaft
  • 1 dl majonnäs
  • 2 dl gräddfil

Tillagning

  1. Tvätta händerna. Skala kålrabbin och skär bort fula delar. Strimla den så fint du kan - för hand med kniv, i matberedare eller med mandolin. Lägg i en stor skål.
  2. Tillsätt salt samt arbete ihop allt med handen. Massera någon minut till fänkålen tappar spänsten. Använd eventuellt plasthandskar.
  3. Låt stå i fem minuter och krama sedan ur vätskan och häll bort den.
  4. Blanda socker, limesaft, majonnäs och gräddfil. Smaka av med salt.
  5. Nu kan du servera eller ställa i kylen fram till servering något dygn.
  6. Garnera gärna med hel eller hackad bladpersilja vid servering.
E-mail
Medel: 3.3 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 278 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-04-08

Tillbehör och liknande recept: