Pepparbiscottis

Introduktion och förberedelse

Bjud på pepparbiscottis till glöggen. Italien ❤ Sverige. Baka italienska skorpor smaksatta som svenska pepparkakor. En slags pepparkaksskorpor.

Kryddiga biscottis med mandel, kanel, kardemumma, kryddnejlika och ingefära.

Serveringsförslag

  • Passar till glögg, advent och julbord men också till vanlig fika.
  • Till kaffe eller espresso.
  • Efter maten att doppa i ett glas portvin, dessertvin, Italienskt sött Vin Santo eller Recioto.
  • Också goda att garnera desserter som glasscoupe med istället för glassrån.

Varianter:

  • Baka vanliga biscottis, med saffran eller med choklad.
  • Om man vill kan man ha i 50 gram mjukt smör i början och röra ihop med sockret samt sedan vispa i ett ägg i taget. Ta då ca 1/2 - 1 dl vetemjöl extra till.

30 pepparbiscottis

  • Förberedelse: 40 min
  • Tillagning: 1 tim
  • Klart på: 1 tim 40 min

Ingredienser

  • 100 g sötmandlar
  • 2 ägg, stora
  • 1,5 dl strösocker
  • 3 - 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 tsk mald kryddnejlika
  • 1 tsk mald kardemumma

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 180 grader vanlig ugn.
  2. Rosta mandlarna i ugnen i en långpanna i några minuter. Ta ut och låt svalna. Grovhacka sedan mandeln.
  3. Vispa under tiden ägg och socker pösigt någon minut.
  4. Mät upp och sikta mjölet ner i en stor bunke. Blanda det med vaniljsocker, bakpulver, salt, mandel, kanel, ingefära, kryddnejlika och kardemumma.
  5. Tillsätt till äggblandningen och rör ihop biscottidegen. Låt gärna degen vila 30 minuter i kylen.
  6. Stjälp ut degen på en plåt med bakplåtspapper och forma med mjölade händer en stor längd på ca 5 x 20 cm eller två hälften så breda längder. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 min.
  7. Ta ut och låt svalna. Sänk ugnsvärmen till 120 grader varmluft och skär längden i drygt 1 cm tjocka sneda skorpor.
  8. Lägg skorporna bredvid varandra på plåten och sätt in i nedre delen av i ugnen i ca 40 minuter eller tills de känns torra.
  9. Låt pepparskorporna svalna på plåten och förvara därefter torrt i burk.
E-mail
Medel: 4.5 (10 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 73 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-11-29