Grovt grahamsbröd

Introduktion och förberedelse

Grovt grahamsbröd som du bakar snabbt och lätt med bakpulver, sirap, filmjölk, grahamsmjöl och vetemjöl.

Är godast nybakat.

Varianter

  • Filmjölk kan bytas mot kärnmjölk, mjölk, yoghurt, vegetabilisk mjölk, vatten eller annan degvätska.
  • Kan även bakas i 1-2 brödformar du smort med lite matolja, smör eller margarin.

Ett grovt bröd som är gott, lätt och går snabbt att röra ihop samt baka.
Ett grovt bröd som är gott, lätt och går snabbt att röra ihop samt baka på runt en timme.

1 grovt grahamsbröd

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 45 min
  • Klart på: 55 min

Ingredienser

  • 9 dl grahamsmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 5 dl filmjölk
  • 2 msk mörk sirap
  • 1 tsk salt

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn.
  2. Ta fram en stor bunke och mät upp grahamsmjöl, vetemjöl, bakpulver och salt. Blanda väl.
  3. Tillsätt sirap samt filmjölk och blanda hastigt ihop till en smidig deg.
  4. Knåda ihop degen hastigt på mjölat bakbord. Forma ett runt eller rektangulärt och lägg över på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Skär ett mönster en bit ner i degen med en kniv. Förslagsvis ett kryss eller likt tårtbitar.
  6. Grädda brödet i mitten av ugnen i 40 minuter.
  7. Ta ut och låt svalna på galler för knaprig yta eller under bakduk för mindre knaprig yta.
E-mail
Medel: 4.7 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 79 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-04-08

Tillbehör och liknande recept: