Grovt grahamsbröd
Introduktion och förberedelse
Grovt grahamsbröd som du bakar snabbt och lätt med bakpulver, sirap, filmjölk, grahamsmjöl och vetemjöl.
Är godast nybakat.
Varianter
- Filmjölk kan bytas mot kärnmjölk, mjölk, yoghurt, vegetabilisk mjölk, vatten eller annan degvätska.
- Kan även bakas i 1-2 brödformar du smort med lite matolja, smör eller margarin.

Ett grovt bröd som är gott, lätt och går snabbt att röra ihop samt baka på runt en timme.
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn.
- Ta fram en stor bunke och mät upp grahamsmjöl, vetemjöl, bakpulver och salt. Blanda väl.
- Tillsätt sirap samt filmjölk och blanda hastigt ihop till en smidig deg.
- Knåda ihop degen hastigt på mjölat bakbord. Forma ett runt eller rektangulärt och lägg över på en plåt med bakplåtspapper.
- Skär ett mönster en bit ner i degen med en kniv. Förslagsvis ett kryss eller likt tårtbitar.
- Grädda brödet i mitten av ugnen i 40 minuter.
- Ta ut och låt svalna på galler för knaprig yta eller under bakduk för mindre knaprig yta.
Uppskattat näringsvärde per portion: 79 kcal