Snabbt fiberbröd

Introduktion och förberedelse för tillagning

Snabbt fiberbröd. Gott, nyttigt och snabbt bakat bröd med fiber och nyttigheter som lingon, solroskärnor, rågkross, vetekross och morot. Bakas med bakpulver så det behöver inte jäsa och går därmed snabbt att baka.

Detta snabba fiberbröd är godast dagsfärskt. Det går också bra att frysa och plocka fram efterhand.

Istället för morötter kan du ha råriven zucchini i. Vidare en msk kummin eller brödkrydda om du gillar det.

2 fiberbröd bröd med fiber

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 1 tim
  • Klart på: 1 tim 15 min

Ingredienser

  • 2 finrivna morötter
  • 4 1/2 dl grahamsmjöl
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 2 dl solroskärnor
  • 1,5 dl vetekross
  • 1 dl rågkross
  • 2 dl lingonsylt
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 msk bakpulver
  • 1 msk salt
  • 5 dl vatten

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj kanterna på två avlånga bakformar med olivolja.
  3. Klipp till ett bakplåtspapper och lägg i botten.
  4. Skala och riv morötterna fint.
  5. Blanda mjöl och bakpulver först i en stor degbunke.
  6. Blanda sedan i alla ingredienser och arbeta snabbt ihop till en lös deg.
  7. Fördela degen i formarna.
  8. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter.
  9. Stjälp upp bröden på galler och låt kallna under bakduk.
E-mail
Medel: 4 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-19

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.