Snabbt fiberbröd

Snabbt fiberbröd. Gott, nyttigt och snabbt bakat bröd med fiber och nyttigheter som lingon, solroskärnor, rågkross, vetekross och morot. Bakas med bakpulver så det behöver inte jäsa och går därmed snabbt att baka.

Detta snabba fiberbröd är godast dagsfärskt. Det går också bra att frysa och plocka fram efterhand.

Istället för morötter kan du ha råriven zucchini i. Vidare en msk kummin eller brödkrydda om du gillar det.

2 fiberbröd bröd med fiber

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 1 tim
  • Klart på: 1 tim 15 min

Ingredienser

  • 2 finrivna morötter
  • 4 1/2 dl grahamsmjöl
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 2 dl solroskärnor
  • 1,5 dl vetekross
  • 1 dl rågkross
  • 2 dl lingonsylt
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 msk bakpulver
  • 1 msk salt
  • 5 dl vatten

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj kanterna på två avlånga bakformar med olivolja.
  3. Klipp till ett bakplåtspapper och lägg i botten.
  4. Skala och riv morötterna fint.
  5. Blanda mjöl och bakpulver först i en stor degbunke.
  6. Blanda sedan i alla ingredienser och arbeta snabbt ihop till en lös deg.
  7. Fördela degen i formarna.
  8. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter.
  9. Stjälp upp bröden på galler och låt kallna under bakduk.
E-mail
Medel: 3.7 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-19

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept