Snabbt fiberbröd
Snabbt fiberbröd. Gott, nyttigt och lättbakat bröd med fiber och nyttigheter som lingon, solroskärnor, rågkross, vetekross och morot.
Bakas med bakpulver så det behöver inte jäsa och går därmed snabbt att baka.
Detta snabba fiberbröd är godast dagsfärskt.
Det går också bra att frysa och plocka fram efterhand.
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smörj kanterna på två avlånga bakformar med olivolja.
- Klipp till ett bakplåtspapper och lägg i botten.
- Skala och riv morötterna fint.
- Blanda mjöl och bakpulver först i en stor degbunke.
- Blanda sedan i alla ingredienser och arbeta snabbt ihop till en lös deg.
- Fördela degen i formarna.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter.
- Stjälp upp bröden på galler och låt kallna under bakduk.
Varianter
- Istället för morötter kan du ha råriven zucchini i.
- Vidare en msk kummin eller brödkrydda om du gillar det.
Uppskattat näringsvärde per portion: 75 kcal