Grillad majskolv med lime och färsk koriander

Introduktion och förberedelse

Grillad majskolv med lime och färsk koriander samt flingsalt. En variant på grillmajs.

Du kan grilla färsk eller förkokt majskolv. Lättlagat och gott. Vegetariskt och vegan.

Serveringsförslag

Passar som tillbehör till allt grillat, till buffé eller som en slags förrätt att mumsa på.

Strö gärna över flingsalt och nymalen svartpeppar.

Om du vill kan du även ha på en klick smör eller majsolja.

Med förkokta majskolvar

Snabblagat med förkokta majskolvar som finns i vakuumpack eller i bitar på burk som kan grillas direkt.

Köper du färsk majskolv så förkokar du den 10-15 minuter innan grillningen.

4 portioner majs med lime

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 8 min
  • Klart på: 28 min

Ingredienser

  • 4 majskolvar, förkokta eller färska
  • 1/3 kruka färsk koriander
  • 1 lime
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Koka upp vatten om du använder färsk majs. Skala färsk majs. Koka den i 10-15 minuter.
  2. Hacka färsk koriander. Skölj och klyfta lime.
  3. Lägg de kokta majskolvarna på grillen några minuter och låt dem bli varma och få färg runt om.
  4. Servera de grillade majskolvarna med limeklyftor att pressa över, färsk hackad koriander, samt flingsalt och svartpeppar.
E-mail
Medel: 4.7 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 102 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-04-22