Grillad majskolv med lime och färsk koriander

Grillad majskolv med lime och färsk koriander samt flingsalt. En variant på grillmajs. Du kan grilla färsk eller förkokt majskolv. Lättlagat och gott.

Passar som tillbehör till allt grillat, till buffé eller som en slags förrätt att mumsa på. Använd gärna flingsalt och nymalen svartpeppar. Vegetariskt och vegan.

Snabblagat med förkokta majskolvar som finns i vakuumpack eller i bitar på burk som kan grillas direkt. Köper du färsk majskolv så förkokar du den 10-15 minuter innan grillningen.

4 portioner majs med lime

 • Förberedelse: 20 min
 • Tillagning: 8 min
 • Klart på: 28 min

Ingredienser

 • 4 majskolvar, förkokta eller färska
 • 1/3 kruka färsk koriander
 • 1 lime
 • 1/2 tsk flingsalt
 • 1 krm svartpeppar

Tillagning

 1. Koka upp vatten om du använder färsk majs. Skala färsk majs. Koka den i 10-15 minuter.
 2. Hacka färsk koriander. Skölj och klyfta lime.
 3. Lägg de kokta majskolvarna på grillen några minuter och låt dem bli varma och få färg runt om.
 4. Servera de grillade majskolvarna med limeklyftor att pressa över, färsk hackad koriander, samt flingsalt och svartpeppar.
E-mail
Medel: 4 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-06

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga ett paket färsk gnocchi

Färsk gnocchi går lätt och snabbt att laga. Prova en vegetarisk variant fin Portabello-svamp i krämig sås eller laga med torsk eller pancetta (fläsk) och spenat. Med filmer!

Läs mer

Recept

Prova en pokebowl

Laga en pokebowl till middag och ta resterna till matlådan. En skål med ris, grönsaker och smaker från Japan och Hawaii. Kan varieras med det du gillar. Blir vegetarisk med tofu. Med film!

Läs mer

Recept

Laga en smarrig lasagne

Hemlagad lasagne är mångas favorit - inte bara katten Gustafs. Glöm köpe-lasagne och laga egen istället.

Läs mer

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kycklingfilé, kyckling i ugnen eller helstekt kyckling; kyckling på spett, i grytor, pajer och soppor.

Läs mer