Grillad majskolv med lime och färsk koriander

Grillad majskolv med lime och färsk koriander samt flingsalt. En variant på grillmajs. Du kan grilla färsk eller förkokt majskolv. Lättlagat och gott.

Passar som tillbehör till allt grillat, till buffé eller som en slags förrätt att mumsa på. Använd gärna flingsalt och nymalen svartpeppar. Vegetariskt och vegan.

Snabblagat med förkokta majskolvar som finns i vakuumpack eller i bitar på burk som kan grillas direkt. Köper du färsk majskolv så förkokar du den 10-15 minuter innan grillningen.

4 portioner majs med lime

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 8 min
  • Klart på: 28 min

Ingredienser

  • 4 majskolvar, förkokta eller färska
  • 1/3 kruka färsk koriander
  • 1 lime
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Koka upp vatten om du använder färsk majs. Skala färsk majs. Koka den i 10-15 minuter.
  2. Hacka färsk koriander. Skölj och klyfta lime.
  3. Lägg de kokta majskolvarna på grillen några minuter och låt dem bli varma och få färg runt om.
  4. Servera de grillade majskolvarna med limeklyftor att pressa över, färsk hackad koriander, samt flingsalt och svartpeppar.
E-mail
Medel: 4 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-06

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad till kock i Marinen samt till kulinarisk kock och måltidskreatör på Restauranghögskolan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig.