Grillad majskolv med lime och färsk koriander

Introduktion och förberedelse

Grillad majskolv med lime och färsk koriander samt flingsalt. En variant på grillmajs. Du kan grilla färsk eller förkokt majskolv. Lättlagat och gott.

Passar som tillbehör till allt grillat, till buffé eller som en slags förrätt att mumsa på. Använd gärna flingsalt och nymalen svartpeppar. Vegetariskt och vegan.

Snabblagat med förkokta majskolvar som finns i vakuumpack eller i bitar på burk som kan grillas direkt. Köper du färsk majskolv så förkokar du den 10-15 minuter innan grillningen.

4 portioner majs med lime

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 8 min
  • Klart på: 28 min

Ingredienser

  • 4 majskolvar, förkokta eller färska
  • 1/3 kruka färsk koriander
  • 1 lime
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Koka upp vatten om du använder färsk majs. Skala färsk majs. Koka den i 10-15 minuter.
  2. Hacka färsk koriander. Skölj och klyfta lime.
  3. Lägg de kokta majskolvarna på grillen några minuter och låt dem bli varma och få färg runt om.
  4. Servera de grillade majskolvarna med limeklyftor att pressa över, färsk hackad koriander, samt flingsalt och svartpeppar.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-06

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.