Grillad majskolv med lime och färsk koriander

Introduktion och förberedelse

Grillad majskolv med lime och färsk koriander samt flingsalt. En variant på grillmajs. Du kan grilla färsk eller förkokt majskolv. Lättlagat och gott.

Passar som tillbehör till allt grillat, till buffé eller som en slags förrätt att mumsa på. Använd gärna flingsalt och nymalen svartpeppar. Vegetariskt och vegan.

Snabblagat med förkokta majskolvar som finns i vakuumpack eller i bitar på burk som kan grillas direkt. Köper du färsk majskolv så förkokar du den 10-15 minuter innan grillningen.

4 portioner majs med lime

 • Förberedelse: 20 min
 • Tillagning: 8 min
 • Klart på: 28 min

Ingredienser

 • 4 majskolvar, förkokta eller färska
 • 1/3 kruka färsk koriander
 • 1 lime
 • 1/2 tsk flingsalt
 • 1 krm svartpeppar

Tillagning

 1. Koka upp vatten om du använder färsk majs. Skala färsk majs. Koka den i 10-15 minuter.
 2. Hacka färsk koriander. Skölj och klyfta lime.
 3. Lägg de kokta majskolvarna på grillen några minuter och låt dem bli varma och få färg runt om.
 4. Servera de grillade majskolvarna med limeklyftor att pressa över, färsk hackad koriander, samt flingsalt och svartpeppar.
E-mail
Medel: 4 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-06

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta.

Läs mer

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färskpotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med.

Läs mer