Serranorullar med buffalomozzarella

Introduktion och förberedelse

Serranorullar fyllda med buffelmozzarella och färsk basilika.

Spansk skinka möter Italiensk mozzarella.

Serveringsförslag

Goda som tilltugg till ett glas vitt vin eller mousserande som välkomsdrink. Funkar också till tapas eller på buffé.

Val av ingredienser

  • Du kan ta Italiensk lufttorkad skinka också som parmaskinka, cullatello eller prosciutto. Spansk lufttorkad skinka liknar den lufttorkade parmaskinkan - som ju faktiskt finns i olika varianter över hela Europa. Titta efter Jamon Serrano (bergsskinka), Pata Negra eller Jamon Iberico - det finns hur dyr skinka som helst om du vill lyxa till det.
  • Mozzarella di Bufala Campana ska det stå på mozzarellan om du vill ha äkta ursprungsmärkt mozzarella av buffelmjölk - den är mycket god.

Att dricka till

Vintips till är ett kylt vitt italienskt vin från ex. Norra Italien ex. Soave av Chardonnay, spanskt mousserande som Cava, spansk torr sherry Fino eller ett tyskt vitt Gewurtztraminer.

5 portioner, 2 serranorullar per portion

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 10 skivor lufttorkad skinka som Jamon Serrano, Pata negra eller Jamon Iberico
  • 1 hel buffelmozzarella i lag
  • 10 blad färsk basilika

Tillagning

  1. Skär osten i 10 stavar likt pommes. Det gör inget om det blir fler bitar - du ska rulla in ungefär lika mycket i varje skiva skinka - så försök att dela upp i 10 delar/högar.
  2. Rulla en del mozzarellan i varsin skiva skinka tillsammans med ett färsk blad basilika i varje rulle.
  3. Servera direkt på ett fat och garnera ev. med fler färska blad basilika. Eller kyl fram till servering - ta då fram och låt blir rumsvarm någon halvtimme innan servering.
E-mail
Medel: 4.6 (7 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 123 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-04-22