Rostad Serranoskinka
Rostad Serranoskinka blir knaprig och god. Funkar även bra med annan lufttorkad skinka som italiensk parmaskinka.
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg ut skinkan på en eller två plåtar med bakplåtspapper.
- Rosta Serranoskinkan i 15-20 minuter tills den har fått färg men inte är mörk brun och bränd. OBS passa så den inte bränns - det går snabbt mot slutet. Den ska ha krympt och vara lite knaprig här och där. Den stelnar sedan vidare när den kallnar.
- Ta ut och låt kallna.
- Nu kan du använda din rostade Serranoskinka till det du önskar. Förvara i lufttät burk om du ska ha till senare.
Serveringsförslag
- Gott som tilltugg eller aptitretare förslagsvis med rostade valnötter eller mandlar, en god ost samt oliver.
- Skinkan blir också jättefin att till huvudrätter, förrätter eller aptitretare som garnityr.
- Eller att ha som ingrediens till förslagsvis pasta med valnötter, spenat, ruccola, citron och olivolja.
Portionsberäkning
Räkna 3 skivor skinka per portion.
Tips
Riktigt fin och dyr lufttorkad skinka som spansk Iberico och italiensk Di Parma - Parmaskinka - Reserva eller Riserva är såklart god att äta som den är.
Uppskattat näringsvärde per portion: 84 kcal