Rostad Serranoskinka

Introduktion och förberedelse

Rostad Serranoskinka blir knaprig och god. Funkar även bra med annan lufttorkad skinka som italiensk parmaskinka.

  • Gott som tilltugg eller aptitretare förslagsvis med rostade valnötter eller mandlar, en god ost samt oliver.
  • Skinkan blir också jättefin att till huvudrätter, förrätter eller aptitretare som garnityr.
  • Eller att ha som ingrediens till förslagsvis pasta med valnötter, spenat, ruccola, citron och olivolja.

Räkna 3 skivor skinka per portion.

Riktigt fin och dyr lufttorkad skinka som spansk Iberico och italiensk Di Parma - Parmaskinka - Reserva eller Riserva är såklart god att äta som den är.

Rostad Serranoskinka från ugnen
Skinkan blir knaprig, salt och god som snacks, till drinkar, som garnering eller att toppa rätter som pasta med mera.

4 portioner rostad Serranoskinka

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 140 gram tunt skivad Serranoskinka

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg ut skinkan på en eller två plåtar med bakplåtspapper.
  3. Rosta Serranoskinkan i 15-20 minuter tills den har fått färg men inte är mörk brun och bränd. OBS passa så den inte bränns - det går snabbt mot slutet. Den ska ha krympt och vara lite knaprig här och där. Den stelnar sedan vidare när den kallnar.
  4. Ta ut och låt kallna.
  5. Nu kan du använda din rostade Serranoskinka till det du önskar. Förvara i lufttät burk om du ska ha till senare.
E-mail
Medel: 3.3 (4 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 84 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-01-15

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.