Rostad Serranoskinka

Rostad Serranoskinka blir knaprig och god. Funkar lika bra med annan lufttorkad skinka. Gott som tilltugg eller aptitretare förslagsvis med rostade valnötter eller mandlar, en god ost samt oliver. Skinkan blir också jättefin att till huvudrätter som garnityr eller att ha som ingrediens till ex. pasta med valnötter, spenat, ruccola, citron och olivolja.
Räkna 3 skivor skinka per portion.

4 portioner rostad Serranoskinka

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 140 gram tunt skivad Serranoskinka

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg ut skinkan på en eller två plåtar med bakplåtspapper.
  3. Rosta Serranoskinkan i 15-20 minuter tills den har fått färg men inte är mörk brun och bränd. OBS passa så den inte bränns - det går snabbt mot slutet. Den ska ha krympt och vara lite knaprig här och där. Den stelnar sedan vidare när den kallnar.
  4. Ta ut och låt kallna.
  5. Nu kan du använda din rostade Serranoskinka till det du önskar. Förvara i lufttät burk om du ska ha till senare.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer