Färskpotatis med purjolök

Färskpotatis med purjolök är ett gott potatistillbehör till det mesta. Potatisen passar utmärkt på buffe.

8 portioner färskpotatis med purjolök

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 1,5 kg färskpotatis
  • 1 dl olivolja
  • 1 purjolök
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Skrubba och putsa färskpotatisen.
  2. Koka potatisen mjuk i saltat vatten ca 20 minuter.
  3. Häll av och låt svalna något så att du kan dela dem på mitten.
  4. Skär ett snitt i mitten på purjolöken, skölj ren och skiva den.
  5. Fräs i olivoljan någon minut och tillsätt potatisen. Rör runt.
  6. Smaka av färskpotatisen med salt och peppar. Någon tsk socker kan också behövas.
  7. Färskpotatis med purjolök kan serveras varm, ljummen eller kall.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat