Iskaffe med Xanté
Iskaffe med Xanté - bjud på en svalkande kaffe med is, päronlikör och kall mjölk garnerad med lite kakao eller kaffepulver.
Tillagning
- Gör en dubbel espresso eller starkt kaffe.
- Rör ut socker i kaffet. Låt gärna svalna.
- Krossa ca 6 isbitar i en handduk, iskross eller mixer. Du kan även behålla isbitarna hela.
- Ös upp isen i ett högt glas eller valfritt glas eller kopp.
- Tillsätt päronlikör.
- Häll på kaffe samt toppa upp med kall mjölk.
- Garnera genom att pudra över 1/2 krm kakao eller kaffepulver.
Varianter
- Istället för vanlig mjölk kan du ta sojamjölk, havremjölk eller mandelmjölk.
- Vill du ej ha i alkohol kan du ta päronsaft istället för päronlikör för en alkoholfri iskaffe.
- Päronlikör Xanté kan bytas mot annan likör som kaffelikör Kahlua, gräddlikör Baileys, kakaolikör, godislikör, mintlikör Crème de Menthe, anislikör Ouzo, Hpnotic med flera efter tycke.
- Iskaffen kan garneras med kakao, kaffepulver, kaffeböna samt drinksked och sugrör.
- Vidare kan man ha en smal klyfta päron penslad med citronsaft på kanten av glaset.
Uppskattat näringsvärde per portion: 153 kcal