Enbärssnaps

Introduktion och förberedelse

Snaps med enbär som ger en god smak åt snaps. En slags gin-snaps.

Enbärssnaps är gott till rökt kött, smörgåsbord, sillbord, midsommar, påsk och julbord.

Här recept på att smaksätta en flaska 70 cl brännvin special men du kan såklart ta annat okryddat brännvin eller vodka.

Gillar du gin så kommer du att gilla enbärssnaps för gin är också smaksatt med enbär.

70 cl snaps med enbär

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 4 dagar
  • Klart på: 4 dagar 5 min

Ingredienser

  • 3 msk torkade enbär
  • 1 dl Brännvin Special (32 %)
  • Spädning:
  • 6 dl Brännvin Special

Tillagning

  1. Krossa enbären i en mortel.
  2. Lägg i en skål eller burk och häll på ca 1 dl av brännvinet.
  3. Sätt på tättslutande lock och låt enbären dra i några dygn, ca 4-7 dygn.
  4. Filtrera enbärsessensen och smaksätt resterande brännvin i brännvinsflaskan. Lagra gärna ytterligare några dagar.
  5. Servera enbärssnapsen väl kyld.
E-mail
Medel: 4.1 (15 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 67 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-06-20

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.