Enbärssnaps

Introduktion och förberedelse för tillagning

Snaps med enbär som ger en god smak åt snaps. En slags gin-snaps.

Enbärssnaps är gott till rökt kött, smörgåsbord, sillbord, midsommar, påsk och julbord.

Här recept på att smaksätta en flaska 70 cl brännvin special men du kan såklart ta annat okryddat brännvin eller vodka.

Gillar du gin så kommer du att gilla enbärssnaps för gin är också smaksatt med enbär.

70 cl snaps med enbär

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 4 dagar
  • Klart på: 4 dagar 5 min

Ingredienser

  • 3 msk torkade enbär
  • 1 dl Brännvin Special (32 %)
  • Spädning:
  • 6 dl Brännvin Special

Tillagning

  1. Krossa enbären i en mortel.
  2. Lägg i en skål eller burk och häll på ca 1 dl av brännvinet.
  3. Sätt på tättslutande lock och låt enbären dra i några dygn, ca 4-7 dygn.
  4. Filtrera enbärsessensen och smaksätt resterande brännvin i brännvinsflaskan. Lagra gärna ytterligare några dagar.
  5. Servera enbärssnapsen väl kyld.
E-mail
Medel: 4.3 (13 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-10

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.