Enbärssnaps
Snaps med enbär som ger en god smak åt snaps. En slags gin-snaps.
Gillar du gin så kommer du att gilla enbärssnaps för gin är också smaksatt med enbär.
Tillagning
- Krossa enbären i en mortel.
- Lägg i en skål eller burk och häll på ca 1 dl av brännvinet.
- Sätt på tättslutande lock och låt enbären dra i några dygn, ca 4-7 dygn.
- Filtrera enbärsessensen och smaksätt resterande brännvin i brännvinsflaskan. Lagra gärna ytterligare några dagar.
- Servera enbärssnapsen väl kyld.
Serveringsförslag
- Enbärssnaps serveras väl kyld.
- Enbärssnaps är gott till rökt kött, smörgåsbord, sillbord, midsommar, påsk och julbord.
- Kan även användas till drinkar istället för gin som Gin & Tonic med mera.
- Eller servera till en förrätt eller sommarlunch med en sillsmörgås eller gubbröra.
Uppskattat näringsvärde per portion: 67 kcal