Enbärssnaps

Snaps med enbär som ger en god smak åt snaps. En slags gin-snaps.

Enbärssnaps är gott till rökt kött, smörgåsbord, sillbord, midsommar, påsk och julbord.

Här recept på att smaksätta en flaska 70 cl brännvin special men du kan såklart ta annat okryddat brännvin eller vodka.

Gillar du gin så kommer du att gilla enbärssnaps för gin är också smaksatt med enbär.

70 cl snaps med enbär

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 4 dagar
  • Klart på: 4 dagar 5 min

Ingredienser

  • 3 msk torkade enbär
  • 1 dl Brännvin Special (32 %)
  • Spädning:
  • 6 dl Brännvin Special

Tillagning

  1. Krossa enbären i en mortel.
  2. Lägg i en skål eller burk och häll på ca 1 dl av brännvinet.
  3. Sätt på tättslutande lock och låt enbären dra i några dygn, ca 4-7 dygn.
  4. Filtrera enbärsessensen och smaksätt resterande brännvin i brännvinsflaskan. Lagra gärna ytterligare några dagar.
  5. Servera enbärssnapsen väl kyld.
E-mail
Medel: 4.5 (11 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-10

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock sedan 25 år samt matskribent och fotograf. Receptfavoriter skapade jag 2003 och sedan dess har jag provlagat, skrivet och fotograferat tusentals recept. Jag är utbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt ett WSET-diplom i vin och drycker med mera.

Smörgåstårtans dag

Fira smörgåstårtans dag den 13 november. Bjud på en krämig bit smörgåstårta som vardagslyx eller till helgen. Ett alternativ är en lyxig landgång som är lite enklare att laga till.

Läs mer

Recept

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer