Citronsnaps

Introduktion och förberedelse

Egen smaksatt snaps med citron. Enkel att göra och kan inte gå fel. Hemgjord citronsnaps blir också god med lime (limesnaps), blandade citrusskal eller torkad pomerans. Eller så kan du blanda efter eget tycke.

Välj helst ekologiskt odlade citroner. Vanliga citroner är besprutade och skrubbas innan användning.

1 flaska citronsnaps

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 1 dag
  • Klart på: 1 dag 10 min

Ingredienser

  • 1 flaska renat brännvin (70 cl) eller vodka
  • 1 liten citron eller en lime

Tillagning

  1. Skölj och skrubba citronen.
  2. Skala av skalet med en potatisskalare.
  3. Stick ner citronskalet i flaskan.
  4. Låt citronsnapsen stå i minst ett dygn upp till några dagar. Redan efter några timmar har dock snapsen smak.
  5. Smaka på snapsen och ta upp ev. upp skalet när du tycker snapsen har lagom citrussmak.
E-mail
Medel: 4 (25 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 67 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-06-20

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.