Citronsnaps

Introduktion och förberedelse

Gör egen citronsnaps med citronskal som får dra i brännvin eller vodka. Enkel, frisk och god.

Serveringsförslag

Servera iskall till sill, smörgåsbord, julmat, påsk, midsommar eller kräftor.

Varianter

  • Snapsen blir också god med lime (limesnaps), blandade citrusskal eller torkad pomerans.
  • Eller så kan du blanda citrusskal efter eget tycke.

Tips

Välj ekologiskt odlade citroner. Vanliga citroner skrubbas väl innan användning.

70 cl citronsnaps

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 1 dag
  • Klart på: 1 dag 10 min

Ingredienser

  • 1 flaska 70 cl brännvin eller vodka
  • 1/2 citron, ekologisk, skalet

Tillagning

  1. Skölj och skrubba citronen.
  2. Skala av skalet tunt med en potatisskalare.
  3. Stick ner citronskalet i flaskan du köpt eller använd en egen flaska eller glasburk med lock.
  4. Låt citronsnapsen stå i minst ett dygn upp till några dagar. Redan efter några timmar har dock snapsen smak.
  5. Smaka på snapsen och ta upp skalet när du tycker snapsen har lagom citrussmak.
  6. Servera snapsen iskall.
E-mail
Medel: 3.9 (50 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 67 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2023-11-21

Tillbehör och liknande: