Citronsnaps
Gör egen citronsnaps med citronskal som får dra i brännvin eller vodka. Enkel, frisk och god.
Tillagning
- Skölj och skrubba citronen.
- Skala av skalet tunt med en potatisskalare.
- Stick ner citronskalet i flaskan du köpt eller använd en egen flaska eller glasburk med lock.
- Låt citronsnapsen stå i minst ett dygn upp till några dagar. Redan efter några timmar har dock snapsen smak.
- Smaka på snapsen och ta upp skalet när du tycker snapsen har lagom citrussmak.
- Servera snapsen iskall.
Serveringsförslag
Servera iskall till sill, smörgåsbord, julmat, påsk, midsommar eller kräftor.
Varianter
- Snapsen blir också god med lime (limesnaps), blandade citrusskal eller torkad pomerans.
- Eller så kan du blanda citrusskal efter eget tycke.
Tips
Välj ekologiskt odlade citroner. Vanliga citroner skrubbas väl innan användning.
Uppskattat näringsvärde per portion: 67 kcal