Citronsnaps

Gör egen citronsnaps med citronskal som får dra i brännvin eller vodka. Enkel, frisk och god.

70 cl citronsnaps

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 1 dag
  • Klart på: 1 dag 10 min

Ingredienser

  • 1 flaska 70 cl brännvin eller vodka
  • 1/2 citron, ekologisk, skalet

Tillagning

  1. Skölj och skrubba citronen.
  2. Skala av skalet tunt med en potatisskalare.
  3. Stick ner citronskalet i flaskan du köpt eller använd en egen flaska eller glasburk med lock.
  4. Låt citronsnapsen stå i minst ett dygn upp till några dagar. Redan efter några timmar har dock snapsen smak.
  5. Smaka på snapsen och ta upp skalet när du tycker snapsen har lagom citrussmak.
  6. Servera snapsen iskall.
Du behöver brännvin eller vodka, en tom flaska, skalare samt ekologisk citron.
Du behöver brännvin eller vodka, en tom flaska, skalare samt ekologisk citron.
Låt citronskal dra i spriten i minst något dygn upp till några dagar till önskad smak.
Låt citronskal dra i spriten i minst något dygn upp till några dagar till önskad smak.

Serveringsförslag

Servera iskall till sill, smörgåsbord, julmat, påsk, midsommar eller kräftor.

Varianter

  • Snapsen blir också god med lime (limesnaps), blandade citrusskal eller torkad pomerans.
  • Eller så kan du blanda citrusskal efter eget tycke.

Tips

Välj ekologiskt odlade citroner. Vanliga citroner skrubbas väl innan användning.

E-mail
Medel: 3.9 (50 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 67 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2023-11-21

Tillbehör och liknande: