Dillstuvad färskpotatis

Gott till rökt fisk som ex. varmrökt lax eller kallrökt lax. 

4 portioner dillstuvad färskpotatis

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 900 gram färskpotatis eller delikatesspotatis
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk smör
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl hackad dill
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Skölj, rensa och putsa potatisen. Dela ev. stora potatisar så att alla potatisar har liknande storlek.
  2. Koka potatisen mjuk ca 20 minuter. Häll av och låt svalna något.
  3. Dela potatisarna i grova bitar ca 2x2 cm.
  4. Smält fett i en panna med höga kanter.
  5. Rör ut mjölet och tillsätt under omrörning mjölken, låt koka några minuter.
  6. Smaka under tiden av med salt och peppar.
  7. Vänd i färskpotatisar och dill, servera och njut.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer