Chips med crème fraiche och rom
Enkla tilltugg eller aptitretare du gör av potatischips som du toppar med crème fraiche, rom eller kaviar garnerade med små dillkvistar.
Använd rustika lantchips och valfri rom som röd eller svart stenbitsrom, sikrom, regnbågsrom, kaviar eller vegetarisk tångkaviar. Extra lyxigt blir det med löjrom.
Du kan även göra egen créme fraiche om du vill ha överkurs.
På bilden tog jag hälften svart rom och hälften vegetarisk tångkaviar. Jag räknade fyra snittar vardera - alltså fyra chips per portion men det kan man justera som man vill.
Toppa chipsen precis innan servering så de ej står och mjuknar av crème fraichen.
Tillagning
- Lägg ut chips på ett fat eller bricka.
- Toppa varje chips med en tsk crème fraiche och en tsk rom samt en liten kvist dill.
- Servera direkt.
Att dricka till
Till chipsen passar cocktails, alkoholfria drinkar, mousserande vin som italiensk spumante, Cremant de Bourgogne eller Cava, vitt vin som Riesling eller Sauvignon blanc - extra lyxigt är en Chablis. Öl som smakrik lager eller pils; alkoholfri öl eller Gingerbeer passar också.
Uppskattat näringsvärde per portion: 130 kcal