Chips med crème fraiche och rom

Introduktion och förberedelse

Enkla tilltugg eller aptitretare du gör av potatischips som du toppar med crème fraiche, rom eller kaviar garnerade med små dillkvistar.

Använd rustika lantchips och valfri rom som röd eller svart stenbitsrom, sikrom, regnbågsrom, kaviar eller vegetarisk tångkaviar. Extra lyxigt blir det med löjrom.

Du kan även göra egen créme fraiche om du vill ha överkurs.

På bilden tog jag hälften svart rom och hälften vegetarisk tångkaviar. Jag räknade fyra snittar vardera - alltså fyra chips per portion men det kan man justera som man vill.

Toppa chipsen precis innan servering så de ej står och mjuknar av crème fraichen.

Att dricka till

Till chipsen passar cocktails, alkoholfria drinkar, mousserande vin som italiensk spumante, Cremant de Bourgogne eller Cava, vitt vin som Riesling eller Sauvignon blanc - extra lyxigt är en Chablis. Öl som smakrik lager eller pils; alkoholfri öl eller Gingerbeer passar också.

5 portioner

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 20 stora lantchips
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 burk ca 80 gram rom eller kaviar av valfri sort eller blanda
  • 20 små dillkvistar

Tillagning

  1. Lägg ut chips på ett fat eller bricka.
  2. Toppa varje chips med en tsk crème fraiche och en tsk rom samt en liten kvist dill.
  3. Servera direkt.
E-mail
Medel: 0 (0 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-02-01

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.