Tacotallrik GI och LCHF
Tacotallrik GI och LCHF är en slags sallad med taco-kryddad köttfärs, bönor, grönsaker och guacamole - utan tacoskal eller tortillabröd.
Tillagning
- Skala rödlöken, dela den och strimla halva så fint du kan. Andra halvan hackar du.
- Värm en stekpanna med oljan och bryn, hacka sönder samt stek köttfärsen hälften i taget några minuter. Lägg upp på tallrik mellan. Lägg tillbaks allt kött i pannan och tillsätt hackad lök, pressad vitlök, paprika, spiskummin, salt, svartpeppar samt cayennepeppar. Smaka av färsen med kryddorna. Låt steka på låg värme medan du förbereder resten.
- Skölj och tärna tomater och lägg i en skål.
- Skölj och tärna gurka och lägg i en skål.
- Skölj och lägg upp bönor i en skål.
- Rensa, skölj och dela grovt salladen och lägg i en skål.
- Skölj limefrukten och dela den. Skär ena halvan i två klyftor att pressa över tacotallriken vid servering.
- Dela avokadon, ta ur kärnan och mosa med yoghurt i en skål samt blanda i en halv pressad lime. Smaka av med en nypa salt och socker.
- Skölj och grovhacka färsk koriander.
- Lägg upp den rivna osten i en skål.
- Servera tacofärsen med grönsalladen, rödlök, tomat, gurka, bönor, riven ost, färsk koriander, guacamole samt pressad lime över.
Vegetarisk variant
Vegetariskt blir det med champinjoner, formbar sojafärs eller quornfärs istället för köttfärs.
Tips
Gott till är även en koriandersås.
Uppskattat näringsvärde per portion: 343 kcal