Tacotallrik GI och LCHF

Tacotallrik GI och LCHF är en slags sallad med taco-kryddad köttfärs, bönor, grönsaker och guacamole - utan tacoskal eller tortillabröd.

Vegetariskt blir det med champinjoner, sojafärs eller quornfärs istället för köttfärs.

2 portioner tacotallrik GI

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 200 gram köttfärs
  • 2 msk matolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 tsk paprika
  • 0,5 tsk spiskummin
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm cayennepeppar
  • Tillbehör: 1 rödlök
  • 2 tomater
  • 40 gram blandad grönsallad, ex. färdig blandsallad på påse samt extra blad isbergssallad
  • 1 dm gurka
  • 2 dl svarta kokta bönor (1 burk)
  • 1 dl riven ost
  • 1 dl hackad färsk koriander
  • 1 avokado
  • 2 msk matyoghurt
  • 1 lime

Tillagning

  1. Skala rödlöken, dela den och strimla halva så fint du kan. Andra halvan hackar du.
  2. Värm en stekpanna med oljan och bryn, hacka sönder samt stek köttfärsen hälften i taget några minuter. Lägg upp på tallrik mellan. Lägg tillbaks allt kött i pannan och tillsätt hackad lök, pressad vitlök, paprika, spiskummin, salt, svartpeppar samt cayennepeppar. Smaka av färsen med kryddorna. Låt steka på låg värme medan du förbereder resten.
  3. Skölj och tärna tomater och lägg i en skål.
  4. Skölj och tärna gurka och lägg i en skål.
  5. Skölj och lägg upp bönor i en skål.
  6. Rensa, skölj och dela grovt salladen och lägg i en skål.
  7. Skölj limefrukten och dela den. Skär ena halvan i två klyftor att pressa över tacotallriken vid servering.
  8. Dela avokadon, ta ur kärnan och mosa med yoghurt i en skål samt blanda i en halv pressad lime. Smaka av med en nypa salt och socker.
  9. Skölj och grovhacka färsk koriander.
  10. Lägg upp den rivna osten i en skål.
  11. Servera tacofärsen med grönsalladen, rödlök, tomat, gurka, bönor, riven ost, färsk koriander, guacamole samt pressad lime över.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-22

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.