Bräckt skinka med ägg

Introduktion och förberedelse

Stekt skinka med stekt ägg - här på rostat bröd eller bagel med färskost, skånsk senap samt en grönsallad med tomat samt senapsdressing.

En god och lättlagad lunch eller vardagsmiddag.

Istället för rökt skinka kan du ta överbliven julskinka eller kassler.

Senapsdressing är gott till skinkan och på grönsalladen om du vill ha det till.

Ta valfritt bröd som ljust franskbröd, 2 ljusa frallor eller bagels.

2 portioner bräckt skinka med ägg

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 250 gram skivor rökt eller kokt skinka
  • 4 ägg
  • 2 msk smör
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 4 skivor bröd
  • 4 msk färskost naturell
  • Tillbehör: 2 msk skånsk senap eller valfri senap
  • 2 tomater
  • 100 gram grönsallad

Tillagning

  1. Värm en stekpanna eller grillpanna och bräck eller stek skinkan i en msk smör. Lägg över på en tallrik.
  2. Stek äggen i en msk smör. Salta och peppra.
  3. Rosta bröden och bred på lite färskost på varje skiva. Lägg på tallrik.
  4. Fördela skinkskivorna på bröden och toppa med äggen.
  5. Servera den bräckta skinkan och äggen med senap, grönsallad, skivad tomat samt senapsdressing.
E-mail
Medel: 3 (1 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 530 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-20

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.