Bräckt skinka med ägg

Stekt skinka med stekt ägg - här på rostat bröd eller bagel med färskost, skånsk senap samt en grönsallad med tomat samt senapsdressing.
En god och lättlagad lunch eller vardagsmiddag.
Istället för rökt skinka kan du ta överbliven julskinka eller kassler.
Sök efter senapsdressing här på receptfavoriter om du vill ha det på salladen.
Ta valfritt bröd som ljust franskbröd, 2 ljusa frallor eller bagels.

2 portioner bräckt skinka med ägg

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 250 gram skivor rökt eller kokt skinka
  • 4 ägg
  • 2 msk smör
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 4 skivor bröd
  • 4 msk färskost naturell
  • Tillbehör: 2 msk skånsk senap eller valfri senap
  • 2 tomater
  • 100 gram grönsallad

Tillagning

  1. Värm en stekpanna eller grillpanna och bräck eller stek skinkan i en msk smör. Lägg över på en tallrik.
  2. Stek äggen i en msk smör. Salta och peppra.
  3. Rosta bröden och bred på lite färskost på varje skiva. Lägg på tallrik.
  4. Fördela skinkskivorna på bröden och toppa med äggen.
  5. Servera den bräckta skinkan och äggen med senap, grönsallad, skivad tomat samt senapsdressing.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Mat att mingla kring

Enkel mat att mingla till eller lyxiga snittar med lite mer kärlek. Njut av ledighet, ett glas rosé, trevligt sällskap och något gott att tugga på. 

Läs mer

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer