Bräckt skinka med ägg
Introduktion och förberedelse
Stekt skinka med stekt ägg - här på rostat bröd eller bagel med färskost, skånsk senap samt en grönsallad med tomat samt senapsdressing.
En god och lättlagad lunch eller vardagsmiddag.
Istället för rökt skinka kan du ta överbliven julskinka eller kassler.
Senapsdressing är gott till skinkan och på grönsalladen om du vill ha det till.
Ta valfritt bröd som ljust franskbröd, 2 ljusa frallor eller bagels.
Tillagning
- Värm en stekpanna eller grillpanna och bräck eller stek skinkan i en msk smör. Lägg över på en tallrik.
- Stek äggen i en msk smör. Salta och peppra.
- Rosta bröden och bred på lite färskost på varje skiva. Lägg på tallrik.
- Fördela skinkskivorna på bröden och toppa med äggen.
- Servera den bräckta skinkan och äggen med senap, grönsallad, skivad tomat samt senapsdressing.
Uppskattat näringsvärde per portion: 530 kcal