Bräckt skinka med ägg
Stekt skinka med stekt ägg - här på rostat bröd eller bagel med färskost, skånsk senap samt en grönsallad med tomat samt senapsdressing.
Tillagning
- Värm en stekpanna eller grillpanna och bräck eller stek skinkan i en msk smör. Lägg över på en tallrik.
- Stek äggen i en msk smör. Salta och peppra.
- Rosta bröden och bred på lite färskost på varje skiva. Lägg på tallrik.
- Fördela skinkskivorna på bröden och toppa med äggen.
- Servera den bräckta skinkan och äggen med senap, grönsallad, skivad tomat samt senapsdressing.
Serveringsförslag
En god och lättlagad lunch eller vardagsmiddag.
Tips
- Istället för rökt skinka kan du ta skivad julskinka eller kassler.
- Senapsdressing är gott till skinkan och på grönsalladen om du vill ha det till.
- Ta valfritt bröd som ljust franskbröd, 2 ljusa frallor eller bagels.
Uppskattat näringsvärde per portion: 530 kcal