Basilikakräm

Introduktion och förberedelse

Basilikakräm är en kall sås av mixad basilika blandad med crème fraiche och smaksatt med lite riven parmesan och citron.

God till det mesta - speciellt grillat - jag hade den till grillad salsiccia.

Lätt att förbereda i god tid samt ha i kylen fram till servering.

Basilikakrämen serverad som kall sås på tallrik till salsiccia.
Basilikakrämen passar att servera som kall sås till allt grillat som ovan till grillad råkorv som salsiccia, grillad kokt delikatesspotatis samt en grönsallad.

4 portioner basilikakräm

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 6 min

Ingredienser

  • 30 blad färsk basilika ca 1/2 stor kruka
  • 0,5 dl majonnäs
  • 0,5 dl gräddfil
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk riven parmesan
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Plocka blade från stjälkarna, rensa och grovhacka basilika samt lägg i en mixer.
  2. Tillsätt majonnäs och gräddfil samt citronsaft.
  3. Mixa tills basilikan är finfördelad någon minut.
  4. Tillsätt riven parmesan, salt och peppar. Mixa.
  5. Vänd i crème fraiche och lägg upp i en skål. Servera direkt eller ställ i kylen upp till något dygn.
  6. Garnera eventuellt med en några blad färsk basilika.
E-mail
Medel: 4.2 (6 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 157 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-06-22