Pick me up

Introduktion och förberedelse

Pick me up drink eller cocktail med champagne, prosecco, cava eller annat torrt mousserande vin samt konjak, grenadine och apelsinjuice.

Serveras förslagsvis i högt flöjtglas eller champagneglas.

Använd en billigare konjak som inte är så lagrad typ Fine - finare mer lagrad konjak kan man också ta men det är lite bortkastat.

Blandas i shaker med is - så du behöver ha ca 10 isbitar att skaka drinken med. Kan garneras som på bilden med apelsinskiva och rött cocktailbär eller valfri garnering.

Istället för Champagne kan du ta spansk Cava; fransk Cremant de Bourgogne; sparkling dry wine från Australien; USA eller Sydafrika; italienskt prosecco eller spumante brut; tysk Sekt trocken eller annat mousserande torrt vin eller bubbel.

2 glas Pick me up

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 4 min

Ingredienser

  • 6 cl konjak
  • 4 cl apelsinjuice
  • 2 cl grenadine
  • ca 12 cl torr champagne, prosecco, cava eller annat torrt vitt mousserande vin
  • 2 skivor eller klyftor apelsin och cocktailbär till garnering (valfritt)

Tillagning

  1. Se till att vinet är kylt. Skölj apelsin och skär ut två skivor eller klyfta till garnering.
  2. Mät upp alla ingredienser utom skumpa i en shaker med några isbitar. Skaka och sila upp i flöjt- eller champagneglas.
  3. Fyll på med champagne eller mousserande vin samt garnera med apelsinskiva och cocktailbär.
E-mail
Medel: 4.7 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 145 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-06

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.