Pick me up

Pick me up drink eller cocktail med champagne, prosecco, cava eller annat torrt mousserande vin samt konjak, grenadine och apelsinjuice. Serveras förslagsvis i högt flöjtglas eller champagneglas. Använd en billigare konjak som inte är så lagrad typ Fine - finare mer lagrad konjak kan man också ta men det är lite bortkastat. 

Blandas i shaker med is - så du behöver ha ca 10 isbitar att skaka drinken med. Kan garneras som på bilden med apelsinskiva och rött cocktailbär eller valfri garnering. 

2 glas Pick me up

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 4 min

Ingredienser

  • 6 cl konjak
  • 4 cl apelsinjuice
  • 2 cl grenadine
  • ca 12 cl torr champagne, prosecco, cava eller annat torrt vitt mousserande vin
  • 2 skivor eller klyftor apelsin och cocktailbär till garnering (valfritt)

Tillagning

  1. Se till att vinet är kylt. Skölj apelsin och skär ut två skivor eller klyfta till garnering.
  2. Mät upp alla ingredienser utom skumpa i en shaker med några isbitar. Skaka och sila upp i flöjt- eller champagneglas.
  3. Fyll på med champagne eller mousserande vin samt garnera med apelsinskiva och cocktailbär.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Frisk sufflé med passionsfrukt och fruktsallad

Här är det enkla receptet. Detta är en annons från Kenwood. 

Läs mer

Sponsrat

Mustiga och lättlagade soppor

Soppor blir lätta luncher, förrätter eller middagar. Servera gärna ett gott bröd till. Bjud dina vänner - för sopprecept kan man lätt dubbla. Eller fixa lunchlådan till jobbet. 

Läs mer

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Laga smarrigaste Stroganoffen

Korv Stroganoff med falukorv är mångas favorit. För dig som tröttnat på falukorven finns det fler varianter av Stroganoff - med biff, hetare korv, vegetarisk samt med mer grönsaker.

Läs mer