Pick me up

Pick me up drink eller cocktail med champagne, prosecco, cava eller annat torrt mousserande vin samt konjak, grenadine och apelsinjuice. Serveras förslagsvis i högt flöjtglas eller champagneglas. Använd en billigare konjak som inte är så lagrad typ Fine - finare mer lagrad konjak kan man också ta men det är lite bortkastat. 

Blandas i shaker med is - så du behöver ha ca 10 isbitar att skaka drinken med. Kan garneras som på bilden med apelsinskiva och rött cocktailbär eller valfri garnering. 

2 glas Pick me up

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 4 min

Ingredienser

  • 6 cl konjak
  • 4 cl apelsinjuice
  • 2 cl grenadine
  • ca 12 cl torr champagne, prosecco, cava eller annat torrt vitt mousserande vin
  • 2 skivor eller klyftor apelsin och cocktailbär till garnering (valfritt)

Tillagning

  1. Se till att vinet är kylt. Skölj apelsin och skär ut två skivor eller klyfta till garnering.
  2. Mät upp alla ingredienser utom skumpa i en shaker med några isbitar. Skaka och sila upp i flöjt- eller champagneglas.
  3. Fyll på med champagne eller mousserande vin samt garnera med apelsinskiva och cocktailbär.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer