Fetaostsallad med potatis
En matig variant av grekisk sallad med kokt kall potatis - en slags potatissallad med grekiska smaker.
En kall sallad med fetaost, potatis, oliver, tomater, paprika med mera i god dressing.
Gott, nyttigt och enkelt att laga.
Tillagning
- Skala och tärna potatisen i 2x2 cm stora bitar.
- Koka den mjuk i ca 15 minuter. Skölj kall.
- Förbered under tiden resten: Skölj och tärna tomater och gurka. Lägg i en stor skål.
- Skär fetaost i tärningar eller smula sönder med handen. Lägg i skålen.
- Häll av oliver och tillsätt dem.
- Skala och tärna rödlöken och tillsätt den.
- Skölj sallad och skär i bitar ca 2x2 cm eller riv för hand i småbitar. Lägg i skålen.
- Skölj och tärna paprika om du vill ha i det.
- Tillsätt potatis, olivolja, vinäger, svartpeppar, hackad bladpersilja och blanda om.
- Servera den grekiska salladen på fat, skål eller fördela i tallrikar. Ett gott bröd passar till ex. grekiskt lantbröd eller surdegsbröd.
Serveringsförslag
Passar till lunch, förrätt, buffé, som tillbehör till ex. grillat eller att ta med på picknicken.
Uppskattat näringsvärde per portion: 291 kcal