Fetaostsallad med potatis
Introduktion och förberedelse
En matig variant av grekisk sallad med kokt kall potatis - en slags potatissallad med grekiska smaker.
En kall sallad med fetaost, potatis, oliver, tomater, paprika med mera i god dressing.
Gott, nyttigt och enkelt att laga.
Serveringsförslag
Passar till lunch, förrätt, buffé, som tillbehör till ex. grillat eller att ta med på picknicken.
Tillagning
- Skala och tärna potatisen i 2x2 cm stora bitar.
- Koka den mjuk i ca 15 minuter. Skölj kall.
- Förbered under tiden resten: Skölj och tärna tomater och gurka. Lägg i en stor skål.
- Skär fetaost i tärningar eller smula sönder med handen. Lägg i skålen.
- Häll av oliver och tillsätt dem.
- Skala och tärna rödlöken och tillsätt den.
- Skölj sallad och skär i bitar ca 2x2 cm eller riv för hand i småbitar. Lägg i skålen.
- Skölj och tärna paprika om du vill ha i det.
- Tillsätt potatis, olivolja, vinäger, svartpeppar, hackad bladpersilja och blanda om.
- Servera den grekiska salladen på fat, skål eller fördela i tallrikar. Ett gott bröd passar till ex. grekiskt lantbröd eller surdegsbröd.
Uppskattat näringsvärde per portion: 291 kcal