Baguette med soltorkade tomater och oliver
Baguetter som fått smak av soltorkade tomater och svarta oliver.
Festliga, lyxiga och goda hembakta baguetter som passar speciellt bra till soppa, på buffé, fest, frukost eller middag.
Tillagning
- Rör ut jästen i fingervarmt vatten (ca 38 grader) i en stor degbunke.
- Mät upp och tillsätt vetemjöl, salt, socker samt olja.
- Knåda ihop till en deg. 10 minuter för hand eller 5 minuter i degblandare.
- Jäs degen övertäckt i 45 minuter.
- Hacka soltorkade tomater och oliver.
- Tillsätt och knåda in soltorkade tomater och oliver samt en dl vetemjöl. Knåda ihop till en smidig deg.
- Dela degen i 4 eller 6 delar.
- Forma avlånga baguetter och lägg på en plåt eller vågig baguetteplåt.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Jäs baguetterna övertäckta i 30 minuter.
- Sätt in bröden och häll i 3 dl vatten i botten på ugnen.
- Stäng luckan och grädda baguetterna i 30 minuter.
- Ta ut och låt svalna på galler innan servering.
Med torkad jäst
Istället för färsk jäst kan du ta torkad jäst och blanda direkt med mjölet. Tillsätt sedan varmt vatten (runt 45 grader).
Med surdeg
Det finns färdig vetesurdeg som man kan baka på istället för vanlig jäst.
Uppskattat näringsvärde per portion: 72 kcal