Thailändsk vitkålssallad
Min variant på vitkålssallad med thailändska smaker.
En sallad med strimlad vitkål eller spetskål, salladslök, kokos, vitlök, chili, fisksås, lime, ingefära, jordnötter och socker.
Tillagning
- Plocka bort det yttersta kålbladet och skölj kålen.
- Skär den i klyftor och skär bort roten.
- Strimla kålen så fint du kan. Lägg i en stor skål.
- Skölj och strimla salladslöken samt tillsätt den.
- Skala och pressa i vitlök.
- Tillsätt matolja, socker, fisksås, limesaft, salt och chiliflakes.
- Blanda och massera runt vitkålen med handen några minuter så att den mjuknar. Låt gärna vitkålssalladen stå och marinera i kylen någon timme eller över natten. Den kan också serveras direkt.
- Smaka av vitkålssalladen med lite salt eller mer fisksås.
- Rosta kokosflingorna eller kokosflakes i en panna. Du kan även rosta jordnötterna om du vill.
- Innan servering så blandar du i kokosflingor och strör över grovt krossade jordnötter.
Uppskattat näringsvärde per portion: 204 kcal