Thailändsk vitkålssallad

Introduktion och förberedelse

En sallad med strimlad vitkål eller spetskål, salladslök och thailändska smaker av kokos, vitlök, chili, fisksås, lime, ingefära, jordnötter och socker.

Gott som tillbehör till ex. vårrullar eller grillat.

Varianter

Gott i vitkålssalladen är också sesamolja, rostade sesamfrön, groddar, färsk riven ingefära samt färsk hackad koriander.

6 portioner thailändsk vitkålssallad

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 800 gram vitkål eller spetskål
  • 4 stjälkar salladslök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk matolja
  • 1 msk socker eller farinsocker
  • 4 msk fisksås
  • 2 msk limesaft
  • 2 tsk chiliflakes
  • 1,5 dl kokosflingor
  • 1,5 dl torrostade jordnötter

Tillagning

  1. Plocka bort det yttersta kålbladet och skölj kålen.
  2. Skär den i klyftor och skär bort roten.
  3. Strimla kålen så fint du kan. Lägg i en stor skål.
  4. Skölj och strimla salladslöken samt tillsätt den.
  5. Skala och pressa i vitlök.
  6. Tillsätt matolja, socker, fisksås, limesaft, salt och chiliflakes.
  7. Blanda och massera runt vitkålen med handen några minuter så att den mjuknar. Låt gärna vitkålssalladen stå och marinera i kylen någon timme eller över natten. Den kan också serveras direkt.
  8. Rosta kokosflingorna i en panna.
  9. Innan servering så blandar du i kokosflingor och strör över grovt krossade jordnötter. Smaka av vitkålssalladen med lite salt.
E-mail
Medel: 3.3 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-10-09

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.