Älgrullader
Introduktion och förberedelse
Älgrullader fyllda med lök, bacon och ädelost i sås smaksatt med lök, rött vin, lagerblad, grädde och ädelost.
Bacon kan bytas mot Italienskt fläsk pancetta, kalkonbacon eller annat rökt fläsk.
Serveringsförslag
- Till älgrulladerna passar kokt potatis, pressad potatis, potatismos eller ris som råris.
 - Gott till är också gelé samt kokta grönsaker.
 - En sallad med tomat, avokado och grönsallad passar också till.
 
Tillagning
- Skär älgköttet i åtta tunna skivor mot köttfibrerna.
 - Skala och klyfta varje lök i 8 klyftor.
 - Dela osten på halva.
 - Skär baconskivorna på mitten till åtta skivor.
 - Rulla ihop rullader med en halv klyfta lök, en skiva bacon och 1 msk ädelost i varje rulad. Lägg med skarven nedåt.
 - Sätt ugnen på 175 grader.
 - Värm en stekpanna och tillsätt smör och olja.
 - Bryn älgrulladerna med skarven nedåt någon minut några i taget. Salta och peppra med svartpeppar. Vänd dem och bryn andra sidan någon minut.
 - Lägg över älgrulladerna i en ugnsform med höga kanter.
 - Bryn den resterande löken i stekpannan, tillsätt lagerblad och koka ur den med vatten samt rödvin.
 - Häll stekskyn, lök och lagerblad över älgrulladerna. Täck med folie.
 - Stek älgrulladerna i mitten av ugnen i ca 1 timme.
 - Förbered under tiden önskade tillbehör.
 - Ta ut och ta bort folien. Tillsätt grädde samt smula över ädelost.
 - Höj värmen till 200 grader och ställ in älgrulladerna i 15 minuter till i övre delen av ugnen.
 - Ta ut och servera älgrulladerna med såsen ur pannan samt med önskade tillbehör.
 
Uppskattat näringsvärde per portion: 273 kcal