Ägghalvor med skagenröra

Lite lyxigare ägghalvor som är goda till sillbordet vid påsk, midsommar eller jul. Du kan byta ut alla eller en del av räkorna med andra skaldjur som kräftstjärtar, krabbkött, hummerkött eller crabsticks.
Här har jag räknat 2 ägghalvor per portion. Totalt 10 ägghalvor. Gör gärna några extra om du är osäker och ska servera på buffé, julbord, midsommar eller påskbord.
Istället för att skala egna räkor kan du köpa 0,5 pkt skalade i lag eller ca 2 dl frysta eller färska räkor utan skal.

5 portioner

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 5 ägg
  • 500 g oskalade räkor
  • 2 msk hackad dill
  • 0,5 dl majonnäs
  • 0,5 dl crème fraiche
  • 3 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk pressad citron
  • 1 msk finhackad rödlök

Tillagning

  1. Koka äggen hårda ca 8-9 minuter.
  2. Kyl i kallt vatten.
  3. Gör skagenröran: Skala räkor eller krama ur vattnet ur frysta (tinade) räkor eller krama ur vattnet räkor i lag. Lägg dem i en skål.
  4. Tillsätt hackad dill, majonnäs och creme fraiche (eller matyoghurt), salt, svartpeppar, pressad citron samt hackad rödlök.
  5. Blanda ihop till en röra.
  6. Skala och dela äggen i halvor.
  7. Lägg upp dem på en tallrik eller serveringsfat.
  8. Lägg en till två msk skagenröra på varje ägghalva och servera. Garnera ev. ägghalvorna med lite finhackad rödlök och dill.
E-mail
Medel: 3.5 (2 röster)

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer