Populärt till frukost

Lite nya och gamla favoriter som blivit populärt till frukost.

Chiapudding, gröt, granola, kvarg, yoghurt, kefir och kalljästa pannkakor - trendigt till frukost. Passar både till vardagsfrukost som festfrukost ex. brunch till helg, lördagar och söndagar. För dig som tröttnat på Corn Flakesen.

Flera av recepten är nyttiga och snabba att servera när man väl gjort dem - ex. i fallet med hemgjord granola eller kefir. Man får investera lite tid att göra granolan eller muslin men sedan har man tre liter som räcker 2-3 veckor. Ingredienserna som fröna och flingor är också en engångsinvestering som ofta räcker till flera omgångar granola - basen är billiga havregryn.

Lite lyxigare pannkakor får du om du ställer pannkakssmeten att jäsa över natten i kylen. Stek sedan som fluffiga amerikanska pannkakor och servera med valfria tillbehör - massor med frukt, bär, kvarg, yoghurt, kefir och nötter - gillar jag.

Frukost-tipsen funkar även som mellanmål, som frukost till middag eller enkel men nyttig lunch på jobbet.

E-mail

Publicerat: Uppdaterat: 2018-10-15

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.