Grov limpa med mandel och fikon
Grov limpa med mandel, fikon, filmjölk, rågmjöl och havrekli. Baka ett snabbt och gott mörkt bröd till frukost, soppa eller mackor.
Här till en limpa i en avlång brödform.
Tillagning
- Hacka mandlar och tärna fikon. Sätt ugnen på 200 grader.
- Mät upp bikarbonat, havrekli och rågmjöl i en skål. Blanda.
- Tillsätt salt och vetemjöl. Blanda i mandlar och fikon.
- Tillsätt filmjölk och blanda till en lös deg.
- Smörj en bakform med lite smör och lägg i degen. Platta till jämnt.
- Baka limpan i nedre delen av ugnen i en timme. Täck över med ett bakplåtspapper de sista 10 minuterna eller när skorpan börjar bli brun på toppen.
- Ta ut och låt svalna i formen eller stjälp upp på galler och lägg en bakduk under.
Uppskattat näringsvärde per portion: 96 kcal