Broccoli-tips från kocken

Broccoli är grymt nyttigt och gott. Bästa grönsaken!

Här är några av mina bästa tips på vad du kan laga med broccoli. Broccolisoppa är ett av mina mest besökta recept och bland det godaste man kan laga med broccoli. Men inte det enda förstås - upptäck allt annat gott med broccoli - här är lite tips på andra soppor, paj, gratäng, med pasta och som tillbehör.

6 anledningar att äta broccoli:

  1. Närodlat och prisvärt: broccoli odlas i Sverige så det är närodlat. Ibland är den riktigt billig också
  2. Den finns ekologiskt odlad och är inte jättedyr som sådan.
  3. Lätt att tillaga. Färsk är den jättelätt att förbereda. Bara att skära ut buketterna. Fryst är den helt klar för grytan, mikron eller pannan.
  4. Stammen kan användas den också om du skalar bort fula delar. Tillagningstiden på stammen är lite längre så mitt tips är att tärna den och steka eller koka den några minuter innan buketterna.
  5. Fryst broccoli är mycket smidigt att ha i frysen och kan tillsättas några buketter till nästan alla mat och rätter du lagar. Eller bara koka hastigt och serveras till.
  6. Broccoli är perfekt att ha med i lunchlådan - ska lunchen ändå mikras är det bara att toppa med lite fryst eller färsk broccoli i lådan. Så värms den med resten av lunchen så den blir klar att äta.

Finns det något negativt med broccoli förutom dess dåliga och oförtjänta rykte som sönderkokt grå grönsak vid en trist lunchbespisning? Nej, laga mer broccoli och njut. Koka den, woka den, mixa den - tillsätt broccoli till allt. Kolla in recepten nedan eller kika på under kategorin broccoli med alla mina recept med broccoli.

E-mail

Publicerat: Uppdaterat: 2018-11-10

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.