Linssoppa med broccoli

Introduktion och förberedelse

Soppa med linser och broccoli är nyttig, god och snabb. Istället för gröna linser kan du ta röda liner eller svarta belugalinser.

Du kan ta färsk eller frys broccoli eller lägga till och koka med andra grönsaker som slantade morötter eller blomkål.

4 portioner linssoppa med broccoli

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 300 gram broccoli
  • 2 dl gröna linser
  • 2 schalottenlökar eller en gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 4 msk olivolja
  • 4 cm hackad röd chili
  • 1,2 liter vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 tsk curry (valfritt)
  • 1 tsk garam masala (valfritt)
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk socker

Tillagning

  1. Hacka löken samt vitlöken och fräs med chili i olivoljan i en stor kastrull.
  2. Rensa broccolin, skölj och skär av stjälkarna. Spara buketterna. Tillsätt vatten och buljongtärning i kastrullen. Hacka ner stjälkarna och tillsätt dem med linserna.
  3. Koka linserna och broccolistjälkarna i 25 minuter.
  4. Späd ev. soppan med mer vatten till önskad tjocklek.
  5. Lägg i broccolibuketterna och koka ytterligare 5 minuter.
  6. Smaka av linssoppan med curry, garam masala, gurkmeja, salt och vitpeppar.
E-mail
Medel: 3.9 (7 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 158 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-02

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.