Linssoppa med broccoli

Introduktion och förberedelse för tillagning

Soppa med linser och broccoli är nyttig, god och snabb. Istället för gröna linser kan du ta röda liner eller svarta belugalinser.

Du kan ta färsk eller frys broccoli eller lägga till och koka med andra grönsaker som slantade morötter eller blomkål.

4 portioner linssoppa med broccoli

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 300 gram broccoli
  • 2 dl gröna linser
  • 2 schalottenlökar eller en gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 4 msk olivolja
  • 4 cm hackad röd chili
  • 1,2 liter vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 tsk curry (valfritt)
  • 1 tsk garam masala (valfritt)
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk socker

Tillagning

  1. Hacka löken samt vitlöken och fräs med chili i olivoljan i en stor kastrull.
  2. Rensa broccolin, skölj och skär av stjälkarna. Spara buketterna. Tillsätt vatten och buljongtärning i kastrullen. Hacka ner stjälkarna och tillsätt dem med linserna.
  3. Koka linserna och broccolistjälkarna i 25 minuter.
  4. Späd ev. soppan med mer vatten till önskad tjocklek.
  5. Lägg i broccolibuketterna och koka ytterligare 5 minuter.
  6. Smaka av linssoppan med curry, garam masala, gurkmeja, salt och vitpeppar.
E-mail
Medel: 4.2 (6 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-16

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.