AKTUELLT FRÅN KOCKEN
Skrämmande goda recept till Halloween. Pumpapaj, pumpasoppa, kalkon och mycket mer.

Bjud på...
Sök
Android

Revbensspjäll kokta sedan grillade

Revbensspjäll kokta sedan grillade Revbensspjäll som först är kokta, marinerade och sedan grillade eller ugnsstekta. Välj tjocka köttiga revbensspjäll.
Grillad revbensspjäll är gott till grillfest, julbord, buffe.
Gott till revbensspjäll är coleslaw och ugnstekta potatisklyftor; eller potatissallad; yoghurtsås mm.
Barbequemarinad kan du göra själv eller köpa färdig. Godast är att göra själv för då smakar den inte bara konstgjord rök.
Dubbla ev. barbequemarinaden och servera hälften till i en skål bredvid som grillsås.
1,5 kg revbensspjäll räcker till 4 personer och kan räcka till flera beroende på hur mycket kött det är på revbenen. Överblivna revben kan sparas i kylen.
Revbensspjällen kan också grillas utan marinad med bara ingefära, salt och vitpeppar för den som vill ha utan barbequesås.
Istället för att koka revbensspjällen går det också bra att försteka möra i ugnen i en timme på 150 grader i en långpanna.
Användarnas medelbetyg vote imagevote imagevote imagevote image 4.1 av 5 (Antal röster: 15)
4 port revbensspjäll
Förberedelse: 1 tim 5 min
Tillagning: 20 min
Klart på: 1 tim 25 min

Ingredienser:

  • 1,2 - 2 kg tjocka revbensspjäll (beroende på hur mycket kött de har på sig)
  • 6 vitpepparkorn
  • 2 lagerblad (valfritt)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk torkad ingefära
  • 2 dl köpt barbequemarinad eller
  • Hemgjord barbequemarinad: 1,5 dl tomatpuré
  • 3 msk vatten
  • 0,5 dl olja
  • 1 dl honung
  • 2 tsk chilipulver
  • 2 tsk ingefära
  • 2 klyftor pressad vitlök
  • 2 krm salt
  • 2 krm vitpeppar eller svartpeppar
  • 0,5 dl ljus soja typ kikkoman
  • ev. någon droppe rökessens.

Tillagning:

  1. Lägg revbensspjällen i en stor kastrull. Täck med vatten och koka upp under lock.
  2. Skumma med en slev.
  3. Tillsätt salt, lagerblad och vitpeppar och låt revbensspjällen koka på låg värme i ca 1 timme.
  4. Häll av och ta upp revbensspjällen. Låt svalna något. Eller låt svalna i vattnet.
  5. Blanda ingredienserna till marinaden i en bunke. Ta undan några msk marinad (barbequesås) att ha till pensling.
  6. Skär revbensspjällen i bitar eller skivor längs med revbenen och lägg i bunken med marinad.
  7. Blanda revbenen försiktigt (så de inte ramlar sönder) med barbequemarinaden och låt de gärna marinera några minuter - helst någon timme eller över natten. De går också bra att grilla direkt. Hit kan alltså revbenen förberedas och förvaras i kylen.
  8. Griljera revbenen innan servering så att de får fin yta runt om. Antingen på grillen 3-4 minuter på varje sida eller i ugn på max värme någon kvart.
  9. Servera revbensspjällen varma eller kyl dem och servera kalla ex. till vickning eller picknick.


 

Omdömen:

Kommenterad av christina@gunnang.se , söndag 21 februari 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
För första gången hittade vi ett recept där vi kan få perfekta revben som bara släpper från benen. Precis som på Adam's Rib i London
Kommenterad av Conne77 , torsdag 06 december 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Mycket bra! Köttet bara "rinner" av benen. Bra smak på marinaden. Jag la till lite apelsinsaft och bytte chilipulvret mot cayenepeppar. Blev ännu bättre tyckte jag.

Fler recept ur samma kategori som Revbensspjäll kokta sedan grillade:

Äggakaka med Halloumi
Äggakaka med Halloumiost. En vegetarisk variant av äggakaka utan fläsk som är utbytt med salt stekt halloumiost.
Valfrit sallad är gott till. På bilden serverad med spenatsallad med parmesan samt småtomater i balsamvinäger (sök recept här på receptfavoriter).
Skaldjursgryta gryta med skaldjur och fisk
Skaldjursgryta eller gryta med skaldjur, musslor och fisk. En god gryta med smak av vitt vin, fånkål, rotfrukter, fisk, räkor och skaldjursfond bla.
Valfritt vitt vin passar till skaldjursgrytan.
Vitlöksbaguette eller vitlöksbröd är gott till. Vidare vitlöksmajonnäs sk aioli (sök recept här på receptfavoriter).
Du kan använda färsk eller fryst fisk och skaldjur.
Ankbröst med apelsinsås
Ankbröst med apelsinsås. Klassisk fransk Anka à L Orange - apelsinankbröst. Denna rätt kan du göra med ankbröst eller genom att helsteka en anka (med lite apelsinskal i) och då använda ankkråset att koka ankbuljong till apelsinsåsen.
Kycklingbuljong går också bra.
Som tillbehör till anka med apelsin passar klyftpotatis, ugnsstekt potatis (skivad och stekt i olivolja), rostad färskpotatis eller rostad delikatesspotatis. Råstekt potatis eller pommes frites.
Ankbröst: rosastekt vid 62 grader; medium vid 65 grader och välstekt vid 70 grader.
Vintips till ankan är en Pinot Noir - ett lätt silkeslent rödvin från Bourgogne, Nya Zeeland eller Kalifornien.
Det verkar kanske krångligt receptet och tar lite tid men riktig anka i apelsin på klassiskt vis blir supergott och är värt all möda.
Se alla recept ur kategorin Huvudrätt
Wrap tortillarulle med rostbiff
Tortillarulle eller wrap med rostbiff, vitlöksdressing och sallad.
Smörgåstårta med leverpastej och skinka
Smörgåstårta med leverpastej och skinka. Hemgjord smörgåstårta fylld med leverpastej, skinka, färskost, majonnäs, paprika samt Dijonsenap.
Totalt behöver du minst 250 gram färskost naturell, 200 gram bredbar leverpastej, 100 gram skivbar leverpastej och 200 gram rökt skinka.
Makaronipudding makaronpudding makaronilåda
Makaronipudding, makaronpudding eller makaronilåda. Använda gärna riktiga makaroner och koka dem inte riktigt klara. De ska ju bakas i ugnen också med äggstanning, ost, lök och ex. skinka eller kassler.
Snabbmakaroner blir rätt degiga i makaronilåda men det finns ju de som gillar det med :)
Makaronipudding är en bra rätt att göra om du har pasta över eller köttrester från ex. julskinkan. Du kan byta ut makaronerna mot annan pasta som gnocchi, penne eller italienska jättemakaroner.
Vegetarisk makaronilåda får du om du byter kött mot hackade soltorkade tomater som är salta och smakrika.
Om du vill lyxa till lådan och gillar mer såsig makaronilåda kan du ha i 2 dl grädde i äggstanningen.
Se alla recept ur kategorin Övriga kötträtter
Grillade kycklingrullader på spett
Grillade kycklingrullader på spett fyllda med mozzarella, chili och basilika.
Servera med valfria tillbehör ex. någon varm eller kall sås och klyftpotatis, bulgursallad eller couscous.
Spetten kan också stekas i panna eller ugn.

Grillspett med fläskfilé
Grillspett med fläskfilé, paprika och champinjoner.
Goda spett att grilla som har marinerats i soja, olja, vitlök, vinäger och örter.
Salvia, rosmarin och timjan ger köttet god smak men kan uteslutas.
Istället för fläskfilé blir det gott med skinkstek, fläskkarré eller annat mört fläskkött på spetten.
Rödlök och zucchini i klyftor passar också på spetten.
Istället för ketjap manis soja (som är en söt mild soja från Indonesien) kan du ta japansk ljus soja som Kikkoman eller någon msk vanlig kinesisk soja.
Spetten kan även stekas i ugnen på ugnsgaller över en ugnsplåt i 225 grader ca 20 minuter. Eller stekas i stekpanna eller grillpanna runt om i ca 15 minuter - täck dem under tiden med lock eller folie.
Cobbsallad
Cobbsallad med grillad kyckling, bacon, ägg, avokado, romansallad, isbergssallad, tomat, grönmögelost, salladslök och dressing.
Servera din Cobbsallad med gott bröd om du vill.
Istället för roman- och isbergssallad kan du ta valfri blandning grönsallad samt välja salladsdressing efter tycke.
Cobbsallad sägs vara döpt efter den amerikanske restaurangägaren Robert Howard Cobb. Salladen skapades en sen kväll då kocken tog vad han hade över från dagen som kokt ägg, grillad kyckling, bacon, ost osv och slängde ihop till en sallad. Resultatet blev så bra att salladen sedan blivit en klassiker världen över.

Se alla recept ur kategorin Festrecept
Bagels med bacon och ägg
Bagels med knaprig bacon och kokt ägg, grönsallad, färskost, tomat, lök och gurka. Passar till lunch, utflykt eller enkel kvällsmat.
Köp färdiga bagels eller baka egna - sök efter bagelrecept här på receptfavoriter.se
Pastasås Putanesca med sardeller
Pastasås Putanesca. Italiensk pastasås med sardeller, tomat, vitlök, oliver, kapris, svarta bönor och chili. Putanesca pastasås är gott pasta som gnocchi, fusilli eller spagetti. Gott med italienskt bröd till som focaccia eller bondbröd. En god och billig samt rustikt klassisk rätt som passar både till vardagsmiddag som att bjuda vuxna på med en bladsallad och kanske tomatssallad till. Vintips till är vitt friskt kallt vin som ex. Vinho Verde från Portugal eller något vitt från norra Italien.
Yoghurtbröd
Yoghurtbröd. Ett grundrecept på grovt bröd bakat med yoghurt. Snabbt bakat utan jäst i brödformar.
Gott bröd till frukost, soppa, buffé eller till husmanskost.
Yoghurtbrödet kan smaksättas som du önskar ex. med brödkryddor, torkade frukter, nötter och frön osv.
Även mjölsorterna kan varieras ex. med dinkelmjöl osv.
En del av yoghurten kan också ersättas med lingonsylt ex. 1 dl.
Se alla recept ur kategorin Vardagsrecept
Paprika och fetaostsallad
Paprika och fetaostsallad är en god matig sallad till det mesta - stekt eller grillat. Här rostas paprikan först och blandas sedan med fetaost och sallad.
Som sallad kan du välja grönsallad som isbergssallad, lollo rosso, ruccola, frise, spenat, mache osv - blanda gärna några olika sorter.
Bröd med valnötter valnötsbröd
Bröd med valnötter. Valnötsbröd är gott och enkelt att baka.
Italienska maränger
Italienska maränger med sockerlag som blir extra spröda hembakta maränger. Maränger med ättika.
Marängsmeten till italienska maränger kan också användas till spröd hemgjord marängbotten.
På sommaren eller om det är hög luftfuktighet kan marängerna bli lite klibbiga men är goda ändå.
Se alla recept ur kategorin Buffé
Flädersnaps hemgjord snaps med fläder
Flädersnaps. Hemgjord snaps med fläder blir gott fläderbrännvin. Detta recept på flädersnaps är till en flaska 70 cl brännvin special men du kan såklart ta annan okryddat brännvin eller vodka.
Flädersnaps är enkel att göra, blir fint gul och passar till mat och som aperitif med is.
Du kan också blanda fläderbrännvinet med essens av johannesört.
Se till att du plockar rätt fläderblommor. Förväxla inte med den giftiga druvflädern som har mindre och mer äggrunda blommor och röda bär. Äkta fläder har platta och stora blommor med svarta bär. Äkta fläder blommar i slutet av juni. Då kan du plocka dem och göra snaps av eller så torkar du dem till senare snapstillverkning.
Mumma med starkvin
Mumma med starkvin till jul. Madeira, porter, sockerdricka och mörkt öl ska vara kallt när du blandar mumman.
Ischoklad
Ischoklad är ett klassiskt julgodis som görs med choklad blandat med kokosfett.
Kokosfett har en smältpunkt som är runt 25 grader och då upplevs det som chokladen smälter som is i munnen.
Du kan ta ljus blockchoklad eller blanda hälften ljus och hälften mörk choklad. Du kan också göra ischokladen med mörkare fin choklad ex. Lindt 70% (om du gillar mörk choklad dvs - kanske inget för barn heller).
Se alla recept ur kategorin Julmat
Fisk som piggvar med skirat smör och pepparrot
Piggvar med skirat smör och pepparrot - som är ett klassiskt tillbehör till ugnsstekt fisk.
Skirat smör och pepparrot passar också till torsk, lax, gös, gädda eller annan fisk.
Tänk på att öka tillagningstiden om fisken är hel och stor som ex en hel plattfisk eller gädda. Fråga hos fiskhandlaren när du handlar fisken och säg att du ska ugnssteka fisken hel.
Servera med kokt potatis - gärna färskpotatis - dill och citronklyfta.
Kokta gröna ärtor, gröna bönor, broccoli och/eller morot passar också till.
Halstrad råbiff med persiljesmör och råstekt potatis
Halstrad råbiff med persiljesmör och råstekt potatis är en klassiker. Du kan också rosta potatis och rotfrukter som morot och palsternacka i ugnen och ha till.
Be att få köttet malt två gånger.
Koka gärna blomkål, broccoli, morot eller annan grönsak till. Tomatsallad med lite smulad fetaost på toppen är också gott till.
Gillar du råbiff så kan du låta bli att halstra biffen och servera med tillbehören vid sidan.
Gräddkokt Savoykål
Gräddkokt Savoykål är gott som sås, grönsak och tillbehör till det mesta. Mycket smak och tillbehör för pengarna. Gott med stark senap till rotmos, fläsklägg, kassler, rökt kalkon, fårfiol, julmat, marinerad tofu, grillad halloumi, stekt eller kokt fisk med mera.
Om du önskar kan du också ha i kokta Belugalinser samt några droppar tryffelolja för ett lyxigare tillbehör.
Ta olivolja istället för smör och sojagrädde istället för vanlig grädde om du äter vegan.
Se alla recept ur kategorin Husmanskost
Kycklingspett till buffé
Kycklingspett till buffé. Tre olika kycklingspett i Indisk stil - ett spett med tandoorikrydda, ett med tikka masala currypasta samt ett med vitlök, chili och lime.
Kan förberedas innan och frysas. För vegetariskt spett kan du välja quornbitar och marinera som naturell kyckling.
Här har jag räknat 120 gram kyckling per portion då man också äter annat på en buffé. Serverar du spetten som del i huvudrätt så räkna att det räcker till 8 portioner. Eller laga lite extra om du är orolig för att det ska räcka.
Gott och enkelt till spetten är en yoghurtssås med pressad vitlök eller hackade örter ex. franska örter.
Grillad polenta med soltorkad tomat
Grillad polenta med soltorkad tomat och riven parmesan. Kokt polenta som fått stelna och sedan grillas med olivolja. Gott som tillbehör till grillat, buffé mm.
Lätt att förbereda innan.
Kycklingfilé med pesto, klyftpotatis och ratatouille
Kycklingfilé med pesto, klyftpotatis och ratatouille. En god, lättlagad middag med stekt eller grillad kycklingfilé. Ratatouille är en fransk tomatröra med paprika, lök, vitlök och zucchini.
Vintips blir ett smakrikt franskt rödvin förslagsvis Guigal från Rhone.
Ge gärna kycklingfilén färg och smak på grillen eller stekpannan och efterstek den sedan i ugnen några minuter så blir den saftig och god.
Se alla recept ur kategorin Grillrecept
Fisksoppa med aioli
Fisksoppa med aioli är perfekt att njuta med ett glas gnistrande vitt, vitlöksmajonnäs och knaprig pain riche.
Ett vitt torrt vin passar bra till, gärna en semillon/chardonnay från Australien.
Om du gillar grädde kan du ha 2 dl på slutet och koka upp.
Marinerade gröna linser med balsamico
Marinerade gröna linser med balsamico, rödlök, purjolök, vitlök samt olivolja.
Rabarberchutney med chili och äpple
Rabarberchutney med chili och äpple. God chutney på rabarber och äpple smaksatt med chili, lök, vitlök, ingefära, kanel och garam masala.
Passar som tillbehör till det mesta istället för ex. mango chutney. Kan också användas som glace till grillat ex. kycklingspett, fläskfilé, skinkschnitzel eller grönsaker.
Se alla recept ur kategorin Kokt mat och grytor

Gilla oss på Facebook