Grillad majskolv

Grillad majskolv är nästan ett måste på varje grill och barbeque. Grillad färsk eller förkokt majskolv är billigt och gott.

Färsk majskolv kokar du mjuk innan grillningen. Majskolvar finns också förkokta eller i bit på burk som kan grillas direkt.

Grillad majs är gott med smör, salt och svartpeppar. Använd gärna flingsalt och nymalen svartpeppar.

4 portioner grillad majskolv

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 8 min
  • Klart på: 28 min

Ingredienser

  • 2 majskolvar, färska, förkokta eller motsvarande halvor från burk
  • 2 msk smör
  • salt och peppar

Tillagning

  1. Koka upp vatten om du använder färsk majs.
  2. Skala och dela färska majskolvar på mitten (inte på längden) med en kraftig kniv.
  3. Koka majskolvarna 15 - 20 minuter. Häll av vattnet och nu är majskolvarna redo att grillas. Hit kan du förbereda och ha majsen i kylen eller fryst.
  4. Lägg de kokta majskolvarna på grillen några minuter och låt dem bli varma och få färg runt om.
  5. Servera de grillade majskolvarna med en klick smör, salt och svartpeppar.
E-mail
Medel: 3.6 (7 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer