Picklad rödlök

Inlagd rödlök i ättikslag och senapsfrön är gott som tillbehör till det mesta ex. pulled pork, hamburgare, korv med bröd, buffé, grillfest, mackor med mera. Enkelt, billigt, gott och hållbart. Blir bara godare i kylen.

Har du bråttom och vill servera rödlöken direkt kan du lägga löken i en skål och hälla över lite lag. Arbeta sedan in lagen med handen i några minuter tills löken är mjuk. Lägg över löken i burk och slå över resten av lagen - löken kan nu serveras direkt men blir såklart godast av att stå till sig i kylen några timmar eller längre. Om löken är täckt av lag, hälld i rena burkar och oöppnad så håller den flera veckor om inte längre i kylen - godare och godare blir den.  

0,5 liter burk picklad rödlök

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 10 tim
  • Klart på: 10 tim 20 min

Ingredienser

  • 3 rödlökar
  • Ättikslag: 1 dl socker
  • 1,25 dl ättiksprit (12%)
  • 1 tsk salt
  • 1 msk senapsfrön

Tillagning

  1. Mät upp socker, ättika, salt och senapsfrön i en kastrull och koka upp samt rör så att sockret löser sig. Låt svalna.
  2. Skala och strimla rödlöken.
  3. Lägg löken i en glasburk och häll över lagen. Sätt på lock och låt stå minst över natten i kylen.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer