Grönsallad med äpple

Grönsallad med äpple och rödlök. En god sallad helt enkelt. Välj gärna svenska ekologiska äpplen. Några goda förslag på äpplen är Ingrid Marie eller Aroma.
Äpplen och rödlök passar mycket bra ihop i sallad.
Blandar du rödlöken med salt någon minut så blir rödlöken lite mjukare samt mildare i smaken.

6-8 portioner grönsallad med äpple

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 150 gram blandad grönsallad (en stor påse)
  • 3 stora äpplen
  • 4 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
  • 1 rödlök
  • 1 krm salt

Tillagning

  1. Skala och strimla rödlöken. Lägg den i en salladsskål, strö över saltet och blanda runt.
  2. Skölj äpplen och skiva dem fint. Tips är att använda en mandolin men det går också bra med en vass kniv.
  3. Lägg äpplena i salladsskålen. Tillsätt vinäger och olivolja samt vänd runt försiktigt.
  4. Skölj salladen.
  5. Blanda runt salladen försiktigt med äpplena och löken.
  6. Salladen med äpple är klar att serveras.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer