Guacamole med gräddfil

Introduktion och förberedelse

Guacamole av mosad avokado, gräddfil och lite limesaft.

Gräddfil är perfekt att späda ut dyr avokado med och gott blir det också.

Serveringsförslag

  • Den passar också som sås och röra på buffébord, till grillad eller stekt fisk, kyckling, grillspett, fläskkött, nötkött eller skaldjur.

Garnering

Här garnerad med hackad rödlök och nymalen svartpeppar. Röd tärnad paprika och majs kan man också strö över vid servering.

Varianter

  • Om du vill kan du ta några msk avokadoolja i guacamolen.
  • Istället för limesaft kan du ta citronsaft.
  • Gräddfil kan bytas mot matyoghurt eller crème fraiche. Eller laga vanlig guacamole.
  • Du kan även ta i mer chil för en mer Mexikansk guacamole.
  • Vill du ha en vegan variant kan du byta gräddfilen mot Oatly Fraiche eller Soyghurt.

4 portioner guacamole med gräddfil

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 2 avokados
  • 2 dl gräddfil
  • 2 msk limesaft
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk hackad rödlök att garnera med

Tillagning

  1. Dela avokados. Hugg kniven i kärnan och vrid loss den.
  2. Gröp ur avokadon och hacka den grovt.
  3. Lägg avokadon i en skål och mosa den med en gaffel tillsammans med limesaft, salt och peppar.
  4. Blanda i gräddfil och smaka av med salt.
  5. Servera och garnera ev. med hackad rödlök samt nymalen svartpeppar.
E-mail
Medel: 4.3 (18 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 168 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-11-02