Koreanska revbensspjäll

Koreanska revbensspjäll i marinad med soja, färsk ingefära, sesamolja, sesamfrön, chili, vitlök, socker och risvinäger.
Revbensspjäll med inspiration från Asien och Korea.
Här har jag valt tjocka revbensspjäll som har mer kött men det går också utmärkt att använda tunna revbensspjäll.
Ett förslag att servera revbensspjällen är som på bilden med jasminris, kimchi (koreansk surkål), sås av marinaden, purjolök samt grönsallad.

4 portioner koreanska revbensspjäll

  • Förberedelse: 2 tim 40 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 3 tim

Ingredienser

  • 1,2 kg revbensspjäll
  • 1 purjolök
  • Marinad: 2 msk kinesisk soja
  • 1 dl ljus soja
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 4 msk färsk hackad ingefära
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 msk strösocker eller farinsocker
  • 2 msk sesamolja
  • 4 msk risvinäger
  • 4 msk sesamfrön
  • 1 msk maizena

Tillagning

  1. Blanda kinesisk soja, ljus soja, chiliflakes, pressad vitlök, färsk hackad ingefära, socker, sesamolja och risvinäger i en kastrull och koka upp. Rör tills sockret löst sig.
  2. Häll upp i en skål och låt svalna.
  3. Rosta sesamfröna i en stekpanna tills de börjar knäppa.
  4. Tillsätt sesamfröna till marinaden.
  5. Skär revbenen i grova skivor längs med benen. Lägg i en stor kastrull och tillsätt marinaden. Vänd runt. Täck över. Låt gärna marinera över natten eller någon timme.
  6. Rensa, dela och skölj purjolöken noga. Strimla den.
  7. Tillsätt hälften av purjolöken till revbenen. Spara hälften i kylen till senare.
  8. Koka revbenen i marinaden och med purjolöken under lock på medelvärme i 1,5 timmar. Vänd runt då och då.
  9. Ta upp revbenen och lägg dem på en ugnsplåt.
  10. Sila av skyn (marinaden) och häll över den i en kastrull.
  11. Blanda maizenan med en halv dl vatten i ett glas. Tillsätt till marinaden under omrörning.
  12. Koka upp och låt koka utan lock på medelvärme.
  13. Förbered tillbehör som ris.
  14. Sätt ugnen på grill. Strö över resten av purjolöken. Pensla revbenen med lite av den redda marinaden.
  15. I ugn: sätt in revbenen under grillen och låt dem få färg i 5-10 minuter. OBS akta så de ej bränns.
  16. På grill: grilla revbenen några minuter på varje sida så att de får färg. OBS akta så de ej bränns.
  17. Lägg upp på fat och pensla åter med marinad. Salta och strö över lite svartpeppar och servera dem sedan.
  18. Servera förslagsvis revbenen som på bilden med purjolök, marinaden som sås, jasminris, kimchi och grönsallad.
E-mail
Medel: 3.3 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer