Revbenspjäll

Klassiska revbensspjäll till ex. julbord. Ugnsstekta och glaserade med honung, soja, vitlök och senap.

1,5 kg revbensspjäll, ca 7 portioner

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 1 tim 30 min
  • Klart på: 2 tim

Ingredienser

  • 1,5 kg tjocka revbensspjäll
  • Marinad till revbensspjäll: 1 tsk salt
  • 3 msk kinesisk soja
  • 4 st pressade vitlöksklyftor
  • 3 krm svartpeppar
  • 4 msk matolja eller olivolja
  • Glasering av revbensspjäll:
  • 3 msk honung
  • 2 msk senapspulver eller 4 msk dijonsenap

Tillagning

  1. Gnid in revbensspjällen med marinaden. Lägg i en stor påse eller skål täckt med plastfolie. Låt stå gärna stå att marinera över natten eller några timmar i kylen. Vänd då och då. Det går också bra att knåda in marinaden och sedan steka dem direkt.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Gnid in revbenen i honung och senap.
  4. Lägg revbensspjällen med köttsidan upp i en ugnsform.
  5. Stek dem en halvtimme, lägg ett ark folie över dem och ner runt dem och sänk sedan värmen till 175 grader och stek i ytterligare en timme. Sätt gärna i en stektermometer och ta ut revbenen när innertemperaturen är 85 grader.
  6. Ta ut och låt svalna något. Lägg på skärbräda med benet uppåt och skär i skivor längs med benet. Dela ev. skivorna i två bitar. Lägg upp på fat och servera.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej, tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Sommartips till grillen

Har du börjat tröttna på din grillrepertoar? Behöver du lite nya tips till grillen - och varför smakar grillat så gott? Här hittar du marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och tillbehör. 

Läs mer

Artikel

Svalkande sommardrinkar och cocktails

Bjud på en drink eller cocktail innan middagen. Här hittar du lyxig Bellini med champagne eller enklare men goda variander sangria och spritzer. Ett gäng goda drinkar för alla smaker helt enkelt.  

Läs mer

Artikel

Svamprecept från kocken

Vet du inte vad du ska göra med svampskörden eller är du bara sådär grymt sugen på en kantarellmacka? Här hittar du alla möjligt tips på hur du fixar svampen i köket från Receptfavoriters kock Henrik Mattsson. 

Läs mer

Artikel

Äntligen ny sida

Välkommen till nya Receptfavoriter.se. Nu har sidan snyggats till och blivit mobilvänlig - bättre sent än aldrig. Detta är ett första steg och vi kommer att förbättra sidan ytterligare med större bilder, sökfunktionalitet och annat smått och gott. Ser ni några konstigheter så kontakta gärna mig så kan jag rätta till det. Stort tack till 040.se som byggt sidan.

Läs mer

Artikel