Pizzamackor

Varma mackor med pålägg i pizza-stil. Grunden är tomat, olivolja, vitlök, chili, oregano, mozzarellaost och sedan kan man också ha valfria andra pålägg som skivad gul lök, skivad strimlad skinka, salami, röd inlagd paprika, ananas, skivad tomat med mera.
Du kan välja vilket ljust bröd som helst - lantbröd, frallor, rostbröd, baguette eller annat bröd.
Här har jag räknat tre mackor per person men det kan du variera efter aptit och storlek på bröden.
Valfria ytterligare pålägg kan vara: skivad gul lök, skivad strimlad skinka, salami, röd inlagd paprika, ananas och skivad tomat

4 portioner pizzamackor

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 12 skivor ljust bröd
  • 6 msk olivolja
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 krm salt
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 1 tsk oregano
  • 150 gram riven mozzarella eller annan riven ost

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär brödet i skivor.
  3. Lägg bröden på ett en bakplåt med bakplåtspapper. Pensla översidan med lite olivolja och vänd dem så att den penslade sidan hamnar underst.
  4. Blanda resten av olivoljan med tomatpuré och pressad vitlök samt salt i en skål.
  5. Pensla bröden på ovansidan med tomatblandningen.
  6. Strö över chiliflakes och oregano.
  7. Nu kan du lägga på valfria pålägg om du önskar.
  8. Fördela sist den rivna osten på mackorna.
  9. Grädda pizzamackorna i ca 15 minuter i mitten av ugnen tills de fått fin färg och osten smält.
  10. Servera dem varma men akta så du inte bränner dig (speciellt skivad färsk tomat och ananas kan vara mycket heta).
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer