Varma mackor med baguette

En variant på varma mackor med baguette som bröd. Här toppad med lök, vitlök, Dijonsenap, skinka, riven ost och chiliflakes. Skippa skinkan och ersätt ev. med hackad soltorkad tomat för en god vegetarisk varm macka.
Du kan välja annat gott att ha på mackorna som ex bacon, salami, champinjoner, tomatpuré, ananas och oregano. Om du har på skivad tomat så akta så du ej bränner dig när du äter den då tomaten mest innehåller skållhett vatten.

4 varma mackor med baguette

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 1 baguette
  • 2 msk smör
  • 2 msk Dijonsenap
  • 0,5 gul lök
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 8 skivor kokt eller rökt skinka
  • 3 dl riven ost ex. lagrad ost, gratängost eller pizzaost
  • 2 krm chiliflakes

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Dela baguetten på längden och lägg på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
  3. Bred smör och Dijonsenap på baguettehalvorna.
  4. Skala och hacka lök samt pressa vitlöken. Tärna skinka och riv ost.
  5. Fördela löken på baguettehalvorna tillsammans med skinka, ost och chiliflakes.
  6. Grädda baguettehalvorna i 10-15 minuter mitt i ugnen tills osten smält och de fått fin ljust brun färg.
  7. Ta ut och servera direkt.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer