Avokadosallad

Avokadosallad är ett recept på sallad med avokado, tomat, olivolja och vinäger. Enklare och godare än så här kan det knappast bli. Allt hänger på hur bra råvarorna är. Använd så fin olja och vinäger som möjligt. Tomaten och avokadon ska vara rumsvarma. Välj gärna kvist- eller cocktailtomater som har god smak.

2 portioner avokadosallad

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1 avokado
  • 8 cocktailtomater
  • 2 msk olivolja, Virgin Extra fin
  • 1 tsk vinäger, gärna finare rödvinsvinäger
  • 2 krm flingsalt
  • 1 krm nymalen svartpeppar

Tillagning

  1. Dela avokadon.
  2. Gröp ur innehållet med en sked och skär i grova bitar samt lägg upp på fat eller skå..
  3. Skölj och skär stora tomater i skivor eller dela på mindre tomater. Lägg med avokadon.
  4. Droppa över olivolja samt vinäger. Strö över salt och peppar.
  5. Avokadosalladen är klar att servera.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer