Grönsallad med avokado och bönor

Grönsallad med avokado, bönor och cocktailtomater i olivolja samt vinäger är gott som sallad till det mesta.
Blötlägg gärna bönor dagen innan över natten och koka dem enligt paketet. Gärna ett helt paket. Använd en del i salladen och spara resten ex. i frysen. Du kan också använda färdigkokta bönor från butik.
Istället för cocktailtomater kan du ta vanliga tomater och tärna dem i 1 cm tärningar.
Välj kravmärkta produkter - speciellt tomater - som ofta är godare. Välj kallpressad smakrik olivolja och vällagrad vinäger.

4 portioner grönsallad med avokado

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 13 min

Ingredienser

  • 150 gram blandad grönsallad eller blanda ex. babyspenat och ruccola
  • 2 avokados
  • 150 gram cocktailtomater, ca 10 st
  • 2 kokta svarta bönor eller valfri sort, koka helst själv eller köp färdigkokta
  • 4 msk olivolja
  • 4 msk fin vinäger, vit- röd- eller balsamvinäger
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 krm vit- eller svartpeppar

Tillagning

  1. Skölj salladen och lägg på ett fat eller i en salladskål.
  2. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon i bitar och lägg med salladen.
  3. Skölj och halvera cocktailtomater
  4. Skölj bönorna i ett durkslag om du använder färdigkokta från butik.
  5. Blanda allt på salladsfat eller i salladskål med olivolja, vinäger, salt och peppar samt servera.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer