Grönsallad med avokado och bönor
Grönsallad med avokado, bönor och cocktailtomater i olivolja samt vinäger är gott som sallad till det mesta.
Tillagning
- Skölj salladen och lägg på ett fat eller i en salladskål.
- Dela, kärna ur och gröp ur avokadon i bitar och lägg med salladen.
- Skölj och halvera cocktailtomater
- Skölj bönorna i ett durkslag om du använder färdigkokta från butik.
- Blanda allt på salladsfat eller i salladskål med olivolja, vinäger, salt och peppar samt servera.
Varianter
Istället för cocktailtomater kan du ta vanliga tomater och tärna dem i 1 cm tärningar.
Tips
- Blötlägg gärna bönor dagen innan över natten och koka dem enligt paketet. Gärna ett helt paket. Använd en del i salladen och spara resten ex. i frysen. Du kan också använda färdigkokta bönor från butik.
- Välj kravmärkta produkter - speciellt tomater - som ofta är godare.
- Välj kallpressad smakrik olivolja och vällagrad vinäger.
Uppskattat näringsvärde per portion: 120 kcal